avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Formula executorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Formula executorie

Buna ziua,

Am obtinut o hotarire judecatoreasca de sistare pensie de intretinere.
Instanta a admis aceasta cerere.
A trecut termenul de recurs si a primit si o stampila de "Prezenta sentinta este irevocabila " .

A fost insa respinsa la termenul cerut si cererea de "executorie" .
Cine imi poate explica ce inseamna exact acest lucru .
Multumesc in avans pentru eventualele raspunsuri.

P.S. Intrebarea exacta este daca o pot prezenta compartimentului finanaciar al firmei mele pentru a putea fi pusa in aplicare.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:48, 3 Noiembrie 2009
Hotararea fiind deja definitiva,mergeti cu aceasta la Serv.financiar pentru a se efectua operatia de incetare platii sumei la care ati fost obligat,cu titlul de pensie de intretinere
De regula, cand instantele resping o astfel de cerere, motiveaza solutia, cu trimitere la art.376 aliln.1 cpc, potrivit caruia:" se investesc cu formula executorie prevazuta de art.269 alin.1 hotararile care au ramas definitive ori au devenit irevocabile precum si orice alte hotarari sau inscrisuri, pentru ca acestea sa devina executorii, in cazurile anume prevazute de lege precum si ale art.371(2) cpc potrivit caruia "pot fi executate silit obligatiile al caror obiect consta in plata unei sume de bani, predarea unui bun ori a folosintei acestuia, desfiintarea unei constructii, plantatii ori alte lucrari sau in luarea altei masur admise de lege", instanta apreciind faptul ca astfel de cereri sunt lipsite de interes, solicitantii neavand calitatea de creditori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de investire cu formula executorie respinsa bge bge Am o hotarare judecatoreasca, o decizie a Curtii de Apel, irevocabila, pentru taxa de poluare, pentru care am depus cerere de invastire cu formula executorie. ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Executare silitã cheltuieli de judecata Farkas Traian Farkas Traian În urma unui proces, instanţa a pronunţat o hotărâre irevocabilă, prin care obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată. Aceasta mai trebuie ... (vezi toată discuția)