Am obtinut o hotarire judecatoreasca de sistare pensie de intretinere.
Instanta a admis aceasta cerere.
A trecut termenul de recurs si a primit si o stampila de "Prezenta sentinta este irevocabila " .
A fost insa respinsa la termenul cerut si cererea de "executorie" .
Cine imi poate explica ce inseamna exact acest lucru .
Multumesc in avans pentru eventualele raspunsuri.
P.S. Intrebarea exacta este daca o pot prezenta compartimentului finanaciar al firmei mele pentru a putea fi pusa in aplicare.
Hotararea fiind deja definitiva,mergeti cu aceasta la Serv.financiar pentru a se efectua operatia de incetare platii sumei la care ati fost obligat,cu titlul de pensie de intretinere
De regula, cand instantele resping o astfel de cerere, motiveaza solutia, cu trimitere la art.376 aliln.1 cpc, potrivit caruia:" se investesc cu formula executorie prevazuta de art.269 alin.1 hotararile care au ramas definitive ori au devenit irevocabile precum si orice alte hotarari sau inscrisuri, pentru ca acestea sa devina executorii, in cazurile anume prevazute de lege precum si ale art.371(2) cpc potrivit caruia "pot fi executate silit obligatiile al caror obiect consta in plata unei sume de bani, predarea unui bun ori a folosintei acestuia, desfiintarea unei constructii, plantatii ori alte lucrari sau in luarea altei masur admise de lege", instanta apreciind faptul ca astfel de cereri sunt lipsite de interes, solicitantii neavand calitatea de creditori.