avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Formula executorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Formula executorie

Buna ziua,

Am obtinut o hotarire judecatoreasca de sistare pensie de intretinere.
Instanta a admis aceasta cerere.
A trecut termenul de recurs si a primit si o stampila de "Prezenta sentinta este irevocabila " .

A fost insa respinsa la termenul cerut si cererea de "executorie" .
Cine imi poate explica ce inseamna exact acest lucru .
Multumesc in avans pentru eventualele raspunsuri.

P.S. Intrebarea exacta este daca o pot prezenta compartimentului finanaciar al firmei mele pentru a putea fi pusa in aplicare.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:48, 3 Noiembrie 2009
Multumesc din nou de raspuns si de promptitudine.
duceti-ocompartimentului financiar pt ca este irevocabila nu mai trebuiesaasteptatiun termen pta ramane defivnitiva si tocmai pt ca nu se executa prin vreun executor judecatoresc vi s-a refuzat formularea de executorie.
succes
Hotararea privind pensia de intretinere este executorie de drept,
dupa cum precizeaza art. 278 din codul de procedura civila:

Hotararile primei instante sunt executorii de drept cand au ca obiect:
1. plata salariilor sau a altor drepturi izvorate din raporturile juridice de munca, precum si a sumelor cuvenite, potrivit legii, somerilor;
2. despagubiri pentru accidente de munca;
3. rente ori sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii, precum si pensii acordate in cadrul asigurarilor sociale;

Investirea cu formula executorie , in acest caz , e inutila.
Prezentati hotararea judecatoreasca societatii.

Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Sentinta de sistare a pensiei de intretinere nu este necesar sa fie investita cu putere executorie ci sa fie numai irevocabila. Natura obligatiei de "sistare" face ca aceasta obligatie sa fie executata de cel obligat (angajator), fara interventia unui executor judecatoresc. Prezentati aceasta sentinta irevocabila compartimentului financiar - contabil al angajatorului, care este obligat (si ar trebui sa cunoasca acest fapt) sa o puna in executare.
Ioana a citat foarte corect din art.278 Cod de Procedura Civila! =D>
Hotararea dvs era executorie de drept motiv pentru care v-a si fost respinsa investirea cu titlu executoriu! Nu aveti decat sa o depuneti la compartimentul financiar si sa sistati plata pensiei de intretinere!
SUCCES!
=D>

Alte discuții în legătură

Cerere de investire cu formula executorie respinsa bge bge Am o hotarare judecatoreasca, o decizie a Curtii de Apel, irevocabila, pentru taxa de poluare, pentru care am depus cerere de invastire cu formula executorie. ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Executare silitã cheltuieli de judecata Farkas Traian Farkas Traian În urma unui proces, instanţa a pronunţat o hotărâre irevocabilă, prin care obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată. Aceasta mai trebuie ... (vezi toată discuția)