avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire cu formula executorie

Am solicitat judecatoriei sector 5 investirea cu formula executorie a unui bilet la ordin. Aceasta mi-a admis actiunea pronuntand o incheiere in 22.07.2009 FARA CALE DE ATAC. Am trecut la executare silita. Debitorul a formulat contastatie la executare iar nu opozitie la executare. Ma judec pe contastatie la executare si am invocat exceptia inadmisibilitatii actiunii pe considerentul ca nu s-a formulat opozitie la executare in 5 zile de la primirea somatiunii. Instanta imi respinge exceptia.
Intrebare 1 - Incheierile privind investirea cu formula executorie a unui bilet la ordin sunt FARA CALE DE ATAC ? Mentionez ca judecat sector 1 intr-o situatie similara a pronuntata o incheiere cu recurs in 15 zile de la comunicare . Cum e corect?
Intrebare 2 - Impotriva respingerii exceptiei de inadmisibilitate a contestatiei la executare se poate face recurs? Se face odat cu fondul sau separat? In ce termen daca este separat? Mentionez ca la condica nu scrie nimic.
multumesc
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 20:12, 21 Octombrie 2009
daca a ramas in pronuntare pe exceptie se poate sa atacati incheierea judecatorului sau dupa caz hotararea, in termen de 15 zile de la respingerea exceptiei invocate de catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie cambiala ContSters76996 ContSters76996 Buna. As dori sa stiu daca dupa investirea BO ,blocarea conturilor datornicului,este nevoie de somatie cambiala si ce inseamna aceasta? Cu multumiri... (vezi toată discuția)
Ajutor - opozitie la executare dea_80 dea_80 Buna , De curand m-am angajat ca jurista la o societate comerciala ( 1 luna) si acum am primit o somatie de executare .Ciudat este atitudinea creditorului ... (vezi toată discuția)
Recurs ??? maque maque Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Impotriva unei comunicari care admite investire cu formula executorie a unui bilet la ordin ce se depune? ... (vezi toată discuția)