avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare titlu executoriu la BEJ. Poate executorul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare titlu executoriu la BEJ. Poate executorul introduce acte în dosar până la prima înfățișare?

Buna ziua, am solicita la BEJ copie dupa dosarul de executare 147 pagini (dosar din 2013), am constatat ca in perioada 2013 - 2018 sunt 3 perioade de 7-12 luni cand nu au fost emise acte de executare si am actionat in instanta acum. Poate ca pana la infatisare executorul sa introduca in dosar procese verbale incheiate la sediul BEJ intre acele perioade ca sa opreasca perimarea? Mentioneaz ca pana in 2018 nu am primit nici o hartie acasa de la executor in afara de cea din 2013 de titlul executoriu emis la judecatorie. Va Multumesc. PV la BEJ de actualizare a sumei de executare cu ocazia reducerii de TVA opreste perimarea?
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 09:46, 20 Februarie 2018
Cand a fost inaintata cererea de executare silita la executor, respectiv cand s-a deschis dosarul de executare? Data precisa.
30.01.2013 – adresă Judecătoria de încuviințare executare silită (intre Secapital, Kruk si BEJ)
30.01.2013 – Proces Verbal BEJ de stabilire onorariu cheltuieli executare
11.02.2013 – Încuviințare executare emisa de Judecători
Am inteles ca este pe vechiul cod de procedura
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
danut1977, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este pe vechiul cod, asta-i o treaba buna, caz in care aveti ceva sanse sa invocati perimarea. Nu cred ca BEJul s-ar risca sa aduca la dosar alte acte decat cele pe care vi le-a pus dvs la dispozitie. Cat priveste Pv de actualizarea a sumei de executare, este un act in dosar si legea ne spune ca "...de la data indeplinirii oricărui act de executare, fără sa fi urmat alte acte de urmărire" si ca atare poate fi considerat ca perimarea a fost afectata, insa aprecierea aceasta revine instantei de executare, deci nu ne putem pronunta aici pe forum.
Daca este o executare silita fara somatie , va rog sa vedeti si prevederile art. 390 din vechiul cod de procedura civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta catre o alta firma de recuperare. VatafuF VatafuF Buna ziua. Tatal meu a fost executat prin executor judecatoresc incepand din anul Octombrie 2012 pentru o datorie la o banca de 6655 lei + 1417 lei (probabil ... (vezi toată discuția)
Perimarea executarii silita. valy01 valy01 Am avut un credit la banca , au declarat creditul scadent și au obținut de la judecătorie executare silita în dosarul respectiv în noiembrie 2012 urmând ... (vezi toată discuția)
Cerere staruinta, dupa 10 luni Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. Un creditor a cerut incuviintarea executarii in ianuarie 2012, in februarie executorul bancar zice ca se va face executarea prin orice modalitate, ... (vezi toată discuția)