avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj-
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj-

Buna ziua, am si eu o intrebare . Mama mea sufera de hepatita c . Ea este in faza in care nu face nici tratament ,nici nu se poate pensiona pe caz de boala.
Pana acum a fost in concediu medical , dar daca nu beneficiaza de tratament acesta sa terminat si lucrand in domeniul panificatie nu are voie sa mai munceasca in domeniu si de la munca vor sa ii faca lichidarea. Mia zis cineva ca ar exista o varianta sa intre in somaj , un articol de lege cu care sa se duca la contabilitate si acestia sa o bage in somaj. Va rog frumos daca ma puteti ajuta. Multtumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 18 Februarie 2018
Codul Muncii
art.61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
....
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
....

sau

art.65
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj dupa concediu crestere copil yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua,am fost in concediu pt crestere copil pana la 2 ani,sa terminat concediul in data de 16 09 2012,ma-m reintors la munca pt 2 luni,acum nu mai am ... (vezi toată discuția)
Necesar craciun1965 craciun1965 ca sa iau somaj este necesar ca sa-mi dea preaviz (vezi toată discuția)
Somaj - medical lilicrin lilicrin Daca sotul meu din motive medicale (lucreaza la temperaturi de -25 grade Celsius) nu mai poate lucra pentru societatea X atunci are dreptul la somaj sau nu? ... (vezi toată discuția)