avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitate reducere taxe succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitate reducere taxe succesiune

Ieri mi-am vizitat o ruda, persoana in varsta si m-a izbit saracia dar si curatenia si decenta in care traia, de aceea va scriu.
A mostenit o casa cu teren in urma decesului parintilor si a fratelui necasatorit. Nu am stiut ca nu a avut bani sa isi faca succesiunea dupa decesul tatalui, eu crezand ca in urma acestui eveniment isi va vinde casa prea mare pentru o persoana in varsta si bolnava. Deci dupa 7 ani de la ultimul deces, avand o pensie care o obliga sa traiasca la limita saraciei, nu poate face nimic pentru a demara formalitatile pentru succesune deoarece taxele sunt prea mari, casa avand si o curte mare in centrul unui oras mare.Nu se pune problema unui imprumut, nimeni nu ii da deoarece are pensia prea mica, iar vreo intelegere cu o persoana privata este exclusa.
Exista vreo posibilitate legala care o poate ajuta sa isi faca succesiunea fara costurile enorme pe care tot o lege o obliga sa le achite statului?
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
fenice, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:46, 18 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tocmai ca o intelegere cu o persoana e cheia, ca tot vrea sa vanda. Sa puna casa in vanzare si ia avans pt plata taxelor si a impozitului, notarul va redacta actul in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dianna20013 dianna20013 Buna seara, Am o nelamurire, daca unul dintre mostenitori este rau platnic, afecteaza cu ceva succesiunea? Mostenitorul rau platnic vrea sa cedeze partea ... (vezi toată discuția)
Poate sa vanda tata casa fara succesiune facuta? SararoiuL SararoiuL Buna ziua, 1 - Mama a a murit acum 4 ani; eu,fratele meu si tata nu am facut succesiune. Acum tata ar vrea sa vanda casa. Poate sa faca asta fara stirea ... (vezi toată discuția)
Succesiune Elenarom Elenarom Referitor succesiune după frate Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)