Ieri mi-am vizitat o ruda, persoana in varsta si m-a izbit saracia dar si curatenia si decenta in care traia, de aceea va scriu.
A mostenit o casa cu teren in urma decesului parintilor si a fratelui necasatorit. Nu am stiut ca nu a avut bani sa isi faca succesiunea dupa decesul tatalui, eu crezand ca in urma acestui eveniment isi va vinde casa prea mare pentru o persoana in varsta si bolnava. Deci dupa 7 ani de la ultimul deces, avand o pensie care o obliga sa traiasca la limita saraciei, nu poate face nimic pentru a demara formalitatile pentru succesune deoarece taxele sunt prea mari, casa avand si o curte mare in centrul unui oras mare.Nu se pune problema unui imprumut, nimeni nu ii da deoarece are pensia prea mica, iar vreo intelegere cu o persoana privata este exclusa.
Exista vreo posibilitate legala care o poate ajuta sa isi faca succesiunea fara costurile enorme pe care tot o lege o obliga sa le achite statului?
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Tocmai ca o intelegere cu o persoana e cheia, ca tot vrea sa vanda. Sa puna casa in vanzare si ia avans pt plata taxelor si a impozitului, notarul va redacta actul in acest sens.
Succesiune
dianna20013
Buna seara,
Am o nelamurire, daca unul dintre mostenitori este rau platnic, afecteaza cu ceva succesiunea? Mostenitorul rau platnic vrea sa cedeze partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune
Elenarom
Referitor succesiune după frate
Fratele meu a decedat in 2012 fara sa aibă copii A rămas sotia lui , sora mea si eu , in calitate de ... (vezi toată discuția)