avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Buna seara,
Am o nelamurire, daca unul dintre mostenitori este rau platnic, afecteaza cu ceva succesiunea? Mostenitorul rau platnic vrea sa cedeze partea celulilalt frate. Daca acesta este trecut ca rau platnic va afecta in vreun mod pe celalalt mostenitor? Dar in cazul unui act de uzufruct pe locuinta mostenita?
Cel mai recent răspuns: dianna20013 , utilizator 21:53, 15 Aprilie 2013
fiti mai explicita, rau platnic fata de cine?
Fata de o firma de telefonie.
Probabil ne aflam in fata unui viitor act de simulatie intre frati, pentru a saraci voluntar patrimoniul fratelui datornic, in detrimentul creditorului chirografar. Exista actiuni in justitie la indemana creditorului de anulare a unor astfel de acte: actiunea pauliana, actiunea oblica...
Probabil nu am fost foarte explicita deoarece nu sunt persoana in cauza ci intrb pentru cineva. Din cate mi s-a spus cei doi frati traiesc in casa mostenita . Fratele rau platnic nu are nici un venit si este intretinut de celalalt frate. Cei doi s-au inteles ca pe baza unui uzufruct fratele datornic ii va ceda partea cu conditia ca nu il va putea da niciodata afara din casa. Problema este daca afecteaza in vreun fel tot acest proces faptul ca el este rau platnic la o firma de telefonie. Nu este vorba de nici o saracie a nici unei parti, este o intelegere de buna voie din partea ambilor avand in vedere ca celalalt frate plateste tot si il intretine de la decesul mamei lor.(10ani)
Va multumesc totusi pentru raspuns.
Va recomand un act de partaj voluntar, prin care imobilul sa ii revina unuia dintre frati, iar celalalt sa isi rezerve uzufruct viager asupra intregului imobil.

Alte discuții în legătură

Mostenire problematica vladenache vladenache Buna ziua, Eu sunt abia trecut de varsta majoratului si exista un risc foarte mare ca intr-o perioada destul de apropiata sa fiu pus sub executare silita, ... (vezi toată discuția)
Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)
Admisibilitatea actiunii pauliene Gaby811 Gaby811 Buna seara, La momentul anului 2007 activul patrimoniului lui X consta dintr-un imobil in valoare de 200 lei, iar pasivul din 2 credite, unul in valoare de ... (vezi toată discuția)