Buna seara,
Am o nelamurire, daca unul dintre mostenitori este rau platnic, afecteaza cu ceva succesiunea? Mostenitorul rau platnic vrea sa cedeze partea celulilalt frate. Daca acesta este trecut ca rau platnic va afecta in vreun mod pe celalalt mostenitor? Dar in cazul unui act de uzufruct pe locuinta mostenita?
Probabil ne aflam in fata unui viitor act de simulatie intre frati, pentru a saraci voluntar patrimoniul fratelui datornic, in detrimentul creditorului chirografar. Exista actiuni in justitie la indemana creditorului de anulare a unor astfel de acte: actiunea pauliana, actiunea oblica...
Probabil nu am fost foarte explicita deoarece nu sunt persoana in cauza ci intrb pentru cineva. Din cate mi s-a spus cei doi frati traiesc in casa mostenita . Fratele rau platnic nu are nici un venit si este intretinut de celalalt frate. Cei doi s-au inteles ca pe baza unui uzufruct fratele datornic ii va ceda partea cu conditia ca nu il va putea da niciodata afara din casa. Problema este daca afecteaza in vreun fel tot acest proces faptul ca el este rau platnic la o firma de telefonie. Nu este vorba de nici o saracie a nici unei parti, este o intelegere de buna voie din partea ambilor avand in vedere ca celalalt frate plateste tot si il intretine de la decesul mamei lor.(10ani)
Va multumesc totusi pentru raspuns.
Va recomand un act de partaj voluntar, prin care imobilul sa ii revina unuia dintre frati, iar celalalt sa isi rezerve uzufruct viager asupra intregului imobil.