avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Probleme la obtinerea certificatului de nastere.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Probleme la obtinerea certificatului de nastere.

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema. Avem un copil nascut in Belgia si adus in Romania pentru a i se face certificat de nastere. Deci dupa ce am tradus si legalizat hartiile copilului, am mers la primarie. Acolo ne-au spus ca nu ne pot face certificat de nastere pentru ca actul de nastere belgian pe care l-am tradus, nu este un certificat de nastere ci o adeverinta/dovada de nastere. Mentionez ca nu am primit din Belgia nimic altceva decat acele documente pe care le-am tradus si le-am prezentat la primarie. Ce pot face in aceasta situatie? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Vlad Iuliana Anisia , utilizator 10:45, 21 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când ne prezentam la serviciile publice primim, de cele mai multe ori raspunsul ca nu se poate, e simplu si nu te obliga sa mai citesti si sa pui osul la treaba in folosul cetatenilor care iti platesc salariul.
Asadar, raspunsul e gresit, intrucat atat in Legea nr.119/1996 cat si in HG 64-2011 se prevede ca, in vederea transcrierii ACTELOR OBTINUTE DIN STRAINATATE e necesar fie certificatul fie, fie extrasul de stare civila de acolo. In multe tari din occident acestea sunt singurele acte eliberate de autoritati si sunt valabile si in Ro. Insistati si in caz de refuz, apelati la instanta de judecata.
Buna ziua! Am si eu o problema mare si foarte urgenta... M-am casatorit in Grecia cu un cetatean roman acolo nu se ia numele la barbat! Am nascut in Grecia si pe certificatul de nastere al copilului scrie numele meu de fata. Am venit in Romania aici ma pus sa iau numele sotului, am luat numele sotului. Am fost sa bag certificatul romanesc al copilului si nu imi permite pt ca pe cel Grecesc este numele meu de fata si pe certificatul de casatorie este luat dupa casatorie. Am fost in Grecia sa schimb certificatul copilului sa pun numele dupa sot si nu mi se permite. Copilul meu nu are cerificat de nastere ce este de facut? Daca trebuie sa merg la un spital cu copilul nu mi se permite ca nu are certificat daca vreau sa trec granita cu copilul nu pot.. Copilul meu trebbuie sa fac un vaccin care in Romania nu se gaseste.. Suntem disperati nu gasim nicio solutie.. Ajutati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu imi pot recunoaște copilul in belgia ca cetățean belgian si roman... Roty87 Roty87 Buna seara, Stie cineva de ce nu imi pot recunoaște fetița in Belgia eu avand dubla nationalitate română-belgiană fara ca concubina mea sa se duca in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei intocmita in belgia kath kath Buna, In anul 2009 m-am casatorit in Bruxelles cu un cetatean roman. Dupa doar doi ani ne-am despartit si un an mai tarziu a urmat si divortul:( in urma ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru un copil nascut in grecia ioannoula ioannoula Sunt casatorita in Grecia, si am un copil minor de 1 an jumate, caruia sotul meu nu vrea sa-i faca certificat de nastere romanesc. Am inteles ca o pot face cu ... (vezi toată discuția)