avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulație cu vătămări corporale ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulație cu vătămări corporale ușoare.

Bună ziua!
În data de 14 februarie 2018, ora aproximativă 17:15 circulam într-o localitate din județul Timiș pe o străduță care se intersectează cu un drum național, în intersecție am redus viteza (era montat un indicator cu semnificația cedează trecerea), m-am asigurat din ambele părți, am observat un autovehicul care venea din dreapta mea la o distanță destul de mare, nu am apreciat corect viteza cu care celalat conducator auto venea și am decis să traversez drumul național. Din păcate, nu am mai apucat să traversez deoarece a avut loc o tamponare între mașina mea și cealaltă mașină.
Am chemat poliția, la sosirea poliției celalalt conducător auto a spus că totuși dorește o ambulanță pentru că o doare capul.
Victima a fost transportată la spital, eu am mers la sediul poliției rutiere, unde mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe un drum public timp de 90 de zile(sunt începător, am permisul de aproximativ 10 luni).
A doua zi l-am sunat pe celălalt conducător auto(victima) pentru a vedea cum se simte ș.a.m.d. Acsesta a spus că este internat pentru că are două inele de la coloană deplasate (Am vorbit cu un medic, iar acesta mi-a spus ca e posibil ca acele inele să fie deplasate in urmă impactului, dar, la fel de bine se pot deplasa și in urma unei poziții nefirești, de exemplu, dacă victima stătea foarte mult pe scaun și nu stătea dreaptă). Următoarea zi(in data de 16.02.2018, pe la orele prânzului), acesta m-a sunat și mi-a spus că s-a externat pe proprie răspundere din spital.
Întrebarea mea este: Dacă victima depune plângere în potriva mea, care pot fi consecințele?
Polițiștii spuneau că în urma expertizei se poate constata că e vorba de culpă comună (eu nu am acordat prioritate, iar "victima" nu a respectat limita de viteză legală), însă, nu știu să estimez daca victima circula sau nu cu o viteză mai mare decât cea legală(deci să presupunem că circula regulamentar).
Acum, victima mi-a trimis un mesaj pe facebook: "Nici nu o să te coste mult să-mi repari mașina, decat aripă stângă, ușa stângă, prag stânga, capotă, interior și manopera.", deci altfel spus, victima dorește "să ne înțelegem".
Deci, dacă eu refuz să îi plătesc reparațiile mașinii, eventual aș fi de acord să îi dau asigurarea mea, care pot fi consecințele?
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
ContSters460750, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters460750 , utilizator 14:45, 18 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident emilyB emilyB Buna ziua. In urma cu doua luni sotul meu a accidentat o persoana care s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. In zona nu exista treceri de ... (vezi toată discuția)
Șanse contestare p.v. neacordare prioritate Tetelu1980 Tetelu1980 Am condus un autoturism de serviciu și începând deplasarea în scop de serviciu de la un sediu am ieșit din curtea sediului pe aleea de acces aferentă și ... (vezi toată discuția)
Accident auto brainylaura brainylaura Buna ziua!Am avut o ușoară tamponare cu masina in comuna(l tara).Mergeam cu masina pe drumul principal si deodată din partea dreapta a iesit fara sa se ... (vezi toată discuția)