avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZAȚIA DE ÎNSOȚITOR
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZAȚIA DE ÎNSOȚITOR

Buna ziua, sunt încadrată grad 1 handicap grav cu însoțitor permanent. De un an am plecat din tara si mama mea ( fiind asistent personal) a anuntat si a renuntat... si a zis ca nici eu nu pot primi indemnizația, ca trebuie sa ma prezint lunar la primarie si trebe sa locuiesc in orasu natal.
Daca ma intorc in tara, mai pot primi indemnizația de asistent personal..? Cum se procedeaza?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Nonamee , utilizator 19:32, 19 Februarie 2018
Da o putetui primi, este un drept al d-voastra. Trebuie sa mergeti la DGASPC si completati un formular la acestia.
Mai o chestie... nu inteleg ca cei de la A.S. de la primarie mi a zis ca nu pot primi indemnizație ca nu am voie sa părăsesc orasu...dar cand m am inscris la facultate si 5 ani cat timp am facut facultatea in afara orasului meu... atunci nu mi a zis ca trebe sa imi opreasca dosaru... dar cand le am zis ca sunt plecata din tara mi a zis ca nu pot sa mai primesc ca trebuie sa locuiesc nu am voie sa parasesc orasu... nu cam inteleg legea asta...

AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN a scris:

Da o putetui primi, este un drept al d-voastra. Trebuie sa mergeti la DGASPC si completati un formular la acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru insotitor handicap gradul 1 floryn70 floryn70 buna ziua .va rog sa-mi raspundeti si mie cumnatul meu are pensie de handicap gradul 1 cu insotitor ,pensia de insotitor o ia soacra mea, sau o lua ,de la ... (vezi toată discuția)
Vreau să plec de acasă la bunica mea Anonim845 Anonim845 Am 16 ani ..nu ma inteleg deloc bine cu parintii mei , sunt anumite presiuni psihice , imi vorbesc foarte urata , au fost si agresiuni fizice in trecut ...si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor persoana cu handicap Costin Cozma Costin Cozma Buna ziua! Am o speta putin mai ciudata: 2 surori au o mama handicap grad I, permanent, parlizata. Una dintre ele este persoana aleasa de mama ca si insotitor ... (vezi toată discuția)