avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parasirea locului accidentului

Bună tuturor!Am un dosar penal și o hotărâre pe fond cu privire la parasirea locului accidentului.Am depus apel la sentința de fond .Atac sentința deoarece nu am avut intenția de a parasi locul accidentuluii și doar am oprit la aproximativ 80m de locul producerii accidentului datorita faptului ca nu am observat triciclu acrosat. Menționez faptul ca persoana ce conducea triciclu nu adepus plângerea politie nici nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.La sosirea politiei eu mă aflam în autoturism nu am zadarnicit aflarea adevărului și cercetarea accidentului. Ținând cont ca la viteza de aproximativ 50km/h se parcurg 14 m/sec și timpul de reactie mărit datorita socului am oprit la aproximativ 80m ceea ce inseamna4-5 secunde timp în care dacă acceleram pentru a parasi locul accidentului nu mai era posibil Pot cere acum o expertiza teoretica la politie din care sa reiasă în cât timp trebuia sa opresc și dacă a fost intenție de părăsire a locului accidentului.
La fondul cauzei ar fi fost indicat sa solicitat efectuarea unei expertize tehnice auto care sa stabileasca in cat timp puteati opri automobilul, daca se justifica cei 80 m in care dumneavoastra ati oprit.
Avand in vedere ca apelul este o cale de atac si are efect devolutiv, puteti solicita ca si probe o expertiza tehnica auto.
Sunteti in faza de judecata, nu mai puteti cere probe la politie, doar in Apel, dar va trebui sa motivati foarte bine de ce nu ati cerut administrarea acestei probe la fond si v-ati trezit abia acum.
Sa speram ca aveti si aparator care sa va sustina si sa primiti o hotarare favorabila in apel.
Ce stiu sigur, am avut doua spete identice, se considera parasirea locului accidentului doar daca victima are peste 90 zile ingrijiri medicale acordate de medicul legist. Stiu ca suna aberant , dar este o scapare in lege.
Laszlo Bicsak a scris:

Ce stiu sigur, am avut doua spete identice, se considera parasirea locului accidentului doar daca victima are peste 90 zile ingrijiri medicale acordate de medicul legist. Stiu ca suna aberant , dar este o scapare in lege.

Nu este nicio scapare in lege, ce sustineti dvs e total aberant, sunteti clar in eroare.
”Din coroborarea dispozițiilor alin. (1) cu cele ale alin. (3) lit. a) din art. 338 al Codului penal rezultă că legiuitorul a înțeles să incrimineze fapta de părăsire a locului accidentului în orice situație în care respectivul eveniment rutier a avut ca urmare decesul sau rănirea uneia sau a mai multor persoane, prin "rănire" înțelegându-se orice atingere adusă integrității corporale sau sănătății unei persoane, indiferent de gravitate.”(Extras din Decizia 140/2017 CCR)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea locului accidentului ContSters447125 ContSters447125 Buna!Doresc un raspuns urgent!Am fost judecat pentru consum de alcool si parasirea locului accidentului.Pe scurt in timp ce ma deplasam cu masina personala am ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima andracristina andracristina Buna ziua, Ieri pe drumul pana acasa am oprit pe sosea pentru ca mergeau pe partea carosabila 3 fete, una dintre ele s-a intors si s-a urcat pe masina dupa ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului producerii accidentului! DragusanuAl96 DragusanuAl96 Buna ziua, am fost implicat intr-un accident in care in timp ce efectuam manevra de depasire a unei carute in panta, un biciclist a venit cu viteza si a intrat ... (vezi toată discuția)