avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile sotului supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile sotului supravietuitor

Buna ziua! Eu , impreuna cu sotul meu ne-am cumparat o casa cu jumatate din bani de la socrii mei, bani pe care l-i inapoiem in rate lunare, dar fara vreun act pentru asta. Casa noastra este pe numele socrilor, sotul meu fiind unic copil. Sotul meu va face o operatie cu risc mare pentru viata. Daca Doamne fereste, se intampla ceva, sotul meu vrea sa se asigure ca eu pot ramane in casa noastra, cu drepturi depline. Ce putem face?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:41, 19 Februarie 2018
Nu aveti ce face.
Sotul dvs nu detine nici un act de proprietate pe imobilul respectiv, ca sa va instraineze dvs ceva. Totul e pe numele socrilor.
In caz de deces al sotului, pe socri ii vor mosteni direct copiii dvs.
Scuze, am uitat sa mentionez ca noi nu avem copii. Suntem impreuna de 12 ani, si casatoriti de 7 ani.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Vasilelena, utilizator
Daca nu aveti nici un bun comun dobandit in timpul casatoriei si nici sotul dvs nu mai detine alte imobile proprii, din casa mentionata mai sus, dvs nu veti dobandi nimic.
Practic, la decesul sotului dvs nu exista masa succesorala, nu exista bunuri pentru care sa fie dezbatuta succesiunea.
Iar la mostenirea socrilor, dvs nu aveti vocatie succesorala, pentru ca sunteti nora.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
raluk0207, utilizator
ce cauta casa voastra pe numele socrilor ?
Sa va vanda casa socrii ca tot platiti rate catre acestia, sa stiti de ce platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui revine apartamentul in situatia asta simpla? Selena1 Selena1 Buna ziua, Sunt necasatorita si am ceva bani in banca. Prietenul meu a luat prin PRIMA casa un apartament singur proprietar in acte. Vrem sa ne casatorim ... (vezi toată discuția)
Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)
Partaj danielaa76 danielaa76 Va rog, daca poate sa ma lamureasca si pe mine cineva: sotul meu a primit de la parintii lui un apartament, prin donatie, anul trecut, apartamentul l-am ... (vezi toată discuția)