avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Vrem sa facem succesiunea dupa bunica.Are 5 copii,doi in viata 3 decedati.Pt cei decedati vor fi prezenti copii lor.
Putem face succesiunea dupa bunica daca nu a fost facuta succesiunea si mostenirea dupa copii decedati???
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:53, 19 Februarie 2018
Buna ziua,
Puteti dezbate succesiunea de pe bunica chiar daca dupa copii defuncti ai ei nu s-au facut succesiunile.
Poate le faceti pe toate o data.
Succesiunile vor fi dezbatute in ordinea deceselor.

Acestea vor fi realizate prin buna invoiala, ori, in caz ca vor surveni divergente, in instanta.

Succes
Depinde cand au decedat cei 3 copii.
Daca toti 3 au decedat inaintea bunicii, la succesiune vor veni cei 2 copii in viata si direct nepotii de la copiii decedati. Asadar, nu mai e necesara dezbaterea succesiunii dupa cei 3 copii.
Daca au decedat dupa bunica, toti 5 vor fi considerati mostenitori, urmand ca in baza certificatului de mostenitor dupa bunica, mai departe sa fie dezbatuta fiecare din cele 3 succesiuni. Dezbaterea mostenirii dupa bunica esta doar primul pas. Fara dezbaterea ulterioara a celor 3 mosteniri, chestiunea ramane incompleta.
Este obligatoriu?
Eu,ca fiica nu pot face succesiunea dupa mama ptca nepotii nu au facut succesiunea dupa frrati mei decedati.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Puteti dezbate succesiunea de pe bunica chiar daca dupa copii defuncti ai ei nu s-au facut succesiunile.
Poate le faceti pe toate o data.

Puteti sa faceti succesiunea dupa mama, doar ca dvs veti mosteni 1/5.
Fiecare frate de-al dvs va mosteni cate 1/5.

Iar acei 1/5 apartinand fiecarui frate decedat, raman in aer, cat timp nu se dezbate succesiunea dupa acestia. Cota de 1/5, mai departe se transmite nepotilor.
Sunt ca piesele unui puzzle, care puse cap la cap, formeaza intregul.
In final, mostenitori vor fi cei 2 copii in viata + nepotii. Iar actele de proprietate vor fi cele 4 certificate de mostenitor (dupa mama si dupa copiii decedati).
Mai pe romaneste: dvs puteti face mostenirea dupa mama si maine, dar cat timp nepotii nu isi fac si ei succesiunile, treaba ramane nerezolvata pana la capat.

Asta e o consecinta a faptului ca se sta cu anii. Daca mai decedeaza dintre dvs, va fi inca o succesiune in plus. Fiecare persoana decedata = o mostenire de dezbatut.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa persoana decedata Andrea9631 Andrea9631 Buna ziua, In 2008 decembrie 21 a decedat bunicul meu iar la 3 zile dupa, in 24 decembrie a decedat si tatal meu. Cand s-a facut mostenirea dupa bunicul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)