Buna ziua! Numele meu este Eugenia David si sunt casatorita. In ultimul timp am avut niste probleme cu sotul si din acest motiv el a fugit cu o alta femeie. El nu mi-a cerut divortul si imi doresc sa salvez aceasta casnicia in ciuda situatiei. Intrebarea mea este: sotul meu poate cere divort fara actul original de casatorie? Va multumesc!
Oricare dintre cei doi soti poate inainta actiune pentru desfacerea casatoriei, iar partea care detine originalul vreunui inscris, poate fi obligata de instanta sa-l depuna. In plus, sotul poate solicita un duplicat al certificatului de casatorie.
ContSters454516
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Copia actului de identitate, certificatul de casatorie, certificate de nastere pentru minori (evident cand exista minori rezultati din casatorie). In functie de specificul/motivul divortului pot fi depuse si alte acte considerate a fi relevante in vederea solutionarii cererii de divort
Divort
Georgian2all
Buna ziua. Ma puteti ajuta, va rog cu o indrumare. Vreau sa depun cerere de divort, desi de la data incheierii casatoriei si pana acum au trecut 6 luni. Din ... (vezi toată discuția)