Buna seara .
Va rog sa-mi oferiți câteva lămuriri pentru situația întâmpinarea de mine. Sunt in concediu creștere copil. Perioada de 2 ani expiră în mai 2018, dar am fost solicitată sa revin la servici mai devreme , respectiv cu 1 martie. Totul in regula pana cand de la firma mi s-a transmis că nu pot beneficia de majorarea bazei de calcul a salariului , cum au beneficiat ceilalți colegi pentru a nu fi afectați de modificarea contributiilor , deoarece revin din CCC. Mi s-a transmis că pot modifica baza începând cu luna mai cand teoretic as împlini 2 ani de CCC. Va rog sa -mi spuneti daca au dreptate si legea nu le permite să crească salariul la persoanele întoarse la servici mai devreme de 2 ani din CCC. Va multumesc.
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.
Pericol de somaj?
vioop
Sunt in prezent in concediu crestere copil 2 ani . Firma la care am suspendat contractul a fuzionat cu alta . Cand ma intorc la servici exista posibilitatea sa ... (vezi toată discuția)
Stimulent
Elamihaela1984
Buna ziua.As dori sa ma întorc la servici din concediu de crestere copil cu 60 de zile inaintea împlinirii de 2 ani a copilului.vreau sa stiu daca exista ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale
KarmenM
Buna ziua! Am o nelamurire in privinta Art.10 (7) din Legea nr.202/2002: \\"La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)