Buna seara am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Bunicii din partea tatalui au avut o casa si terenuri. Aveau 3 copii. Toti 3 copii inclusiv bunicii au murit ramanand ca mostenitori nepotii 3 copii de la 1 ....1 copil de la al doilea si 2 de la al treilea.Acum copii de la primul si al doilea au vandut casa in 2014 farà ca ceilalti 2 sa stie. Noi am auzit si am mers la noul proprietar acasa sa vedem cum au cumparat casa fara toti mostenitorii. Ei au zis ca nu au stiut si de noi .Intrebarea mea este.....Se poate cere anulare de contract vazand ca a fost facut cu inselaciune?Va multumesc anticipat
Vanzarea nu se putea face fara intabularea in cartea funciara a dreptului de proprietate iar intabularea nu se putea face fara existenta unui act de proprietate. In cazul dvs actul de proprietate ar fi trebuit sa fie un certificat de mostenitor in care sa fiti mentionati ca mostenitori toti nepotii (sau toti cei care nu au renuntat la mostenire). Daca vanzarea s-a facut in lipsa dvs este posibil ca la dezbaterea mostenirii sa nu fi fost declarati toti mostenitorii. Daca acesta este cazul, vorbim de o infractiune. Contractul poate fi anulat dupa anularea certificatului de mostenitor. Certificatul de mostenitor se anuleaza foarte usor in instanta pe baza actelor de stare civila care sa demonstreze ca aveati vocatie succesorala dupa bunici - certificatul de nastere al dvs si al parintelui.
Chiar asa a fost verisorii nostri au declarat ca tatal nostru nu avea copii iar ceilalti prezenti au renuntat in acest mod a ramas unul singur in certificatul de mostenitor......prin urmare noi trebuie sa anulam prima certificatul de mostenitor dupa care del de vanzare cumparare?Inca o intrebare.....in acest casa daca contractul se anuleaza ce se intampla in poesia cui intra casa plus teren?si noul proprietar stamane in strada sua trebuie despagubit? Multumesc frumos
Daca noul proprietar a fost de buna credinta, cel mai probabil va pastra apartamentul iar vanzatorul apartamentului va fi obligat sa va plateasca contravaloarea partii din apartament pe care ati fi mostenit-o, in baza art 1641 Cod Civil.
Avand in vedere ca exista si o latura penala, puteti incerca sa vorbiti cu verisorul si daca ajungeti la o intelegere, puteti incheia o tranzactie in scopul evitarii litigiului in sensul ca primiti o suma de bani si renuntati la dreptul de cere anularea certificatului de mostenitor
Nu este un apartament.....este o casa cu 7 ari de teren care a fost vanduta la un pret mult inferior fata de reala valoare. Si cu verisorul nostru nu putem lua legatura pt.ca nu il mai gasim noi fiind plecate din tara de 15 ani. In acest context cum va trebui sa procedam. Multumesc frumos
Succesiune.
maryan27
[i]Buna seara! Am si eu o intrebare. Se poate obtine prin notariat un document prin care sa ateste ca o parte dintr-o locuinta(casa) este cedata de proprietar, ... (vezi toată discuția)