avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Din anul 2014 sunt casatoritacu acte legale sotul meu avand inainte de casatorie proprietate personala
El are 2 copii majori noi avand varsta de 60 ani
Anul trecut mi a facut un testament sa pot locui in casa pana la decesul meu in cazul cand el decedeaza primul
acum va intreb daca testamentul poate fi ataca de copii si daca dupa decesul lui mai pot avea si alte drepturi.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 12:18, 20 Februarie 2018
Aveati dreptul de locui in casa, in virtutea dreptului recunoscut sotului supravietuitor. Nu era cazul ca sotul Dvs sa realizeze un testament pentru a vi se recunoaste acest drept. De fapt, probabil intentia Dvs a fost de a va lasa si alte bunuri. In masura in care s-a dispus peste cotitatea disponibila, actul va putea fi atacat, fie el, chiar si testament.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire lia_nedelcu lia_nedelcu Mostenire Va rog, am urmatoarea intrebare: Suntem trei frati, ce drepturi legale de mostenire avem in urmatoarea situatie? Mama mea este recasatorita de ... (vezi toată discuția)
Cum sa transfer 50% sotiei? fany22 fany22 Buna, Inainte de casatorie am avut un teren cu casa, bun propriu, apoi m-am casatorit si avem 2 copii. Am facut reparatii la casa impreuna cu sotia, dar ca ... (vezi toată discuția)