avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dupa cat timp se prescrie o datorie la abonanent ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dupa cat timp se prescrie o datorie la abonanent Orange ?

In mai 2015 am facut un abonament la orange si imi tot vin harti cu plata marita. In cat timp se prescrie aceste creante si datotiile ?
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
CosmutaDorin, utilizator
In trei ani de la data ultimei plati, daca nu au depus la executorul judecatoresc documentatia privind datoria. Daca adresele=somatiile, notificarile sunt expediate de un birou de executare , e necesar sa se urmareasca dosarul de executare al executorului pentru a se vedea cand a efectuat un ultim act cu privire la datoria dvs.
Buna seara, am primit un plic cu o "comunicare de plata si actualizare penalitati" in care ma infor.meaza de cesuunea de creanta pentru nerespectarea contractului cu orange , fost telekom , contract semnat cu orange in data de23.07.2019 si cesionat in favoarea agentiei pentru control outstanding debts srl in data de 20.05.2024, cu o datorie actualizata de 1824.88 lei. Intrebarea mea este, s a prescris aceasta datorie sau ce pot face ca sa demonstrez ca am platit acea factura de 400 lei la orange telekom?
Au trecut de atunci aproape 5 ani si nu inteleg daca se prescrie in automat sau trebuie sa fac eu ceva pentru a ee prescrie. Trebuie sa sun recuperatorul de credite sau sa platesc asa cum scrie pe verso la pagina datoria prin diverse metode ee plata, point, bsnci?
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimic nu se prescrie singur in cf. cu actualul Cod civil. Prescriptia se constata intr-un dosar in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita orange valimar valimar Buna ziua !! Acum doi ani m-am portat de Orage la Telekom ,motivul fiind lipsa semnanului ! Dupa achitarea si ultimei facturi catre Orange in valuare de 300 ... (vezi toată discuția)
Recuperare debite IonutAlexandru2000 IonutAlexandru2000 In 2014 am luat de la orange Romania un abonament +telefon si am platit doar cateva luni iar Restul de contract nu l-am mai plătit având pe douășpatru de ... (vezi toată discuția)
Plata factura telekom Giulya13 Giulya13 Buna ziua. Am facut un abonament la reteaua telekom pentru un telefon care costa 400 lei si este din decembrie 2016 mia venit o factura de 1600 de lei ca nu am ... (vezi toată discuția)