avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Persoanele fizice pot fi executate silit prin mandatar care reprezinta o firma,avand in vedere Decizia nr.9/2016 a ICCJ ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:13, 21 Februarie 2018
In principiu se poate, insa nu stim la ce fel de mandatar va referiti ...adica, trebuie sa devoalati in mod concret speta.
Daca acesta este singurul aspect pe care doriti sa-l invocati intr-o eventuala contestatie la executare silita, nu va ajuta. Poate fi invocat, dar alaturi de prescriptie, perimare, etc..
Multumesc....In cursul anului 2011,prin iunie eram abonat telefonic la Orage S.A. si m-am trezit cu o factura mare la abonament desi nu avusem convorbiri multe.Cu greu,am reusit sa vorbesc telefonic cu cineva de la Orange si am cerut un desfasurator al convorbirilor.Am fost refuzat si din acel moment le-am adus la cunostiinta ca renunt la abunament,ceea ce am si facut,trecand pe cartela prepay.
In cursul anului 2016 am primit o instiintare de la o firma Getback Recovery SRL,mandatata de Orange S.A. in recuperarea datoriilor,cu privire la faptul ca am obligatii de plata catre Orange.Recunosc ca nu am luat-o in seama,ptr ca nu pot fi de acord sa platesc servicii neefectuate si nici nu m-i s-a adus la cunostiinta natura lor..Acum am primit o instiintare de la acceasi firma,Getbank ca voi fi actionat in instanta si executat silit.Deci,avand in vedere prevederile Deciziei nr.9/2016 a ICCJ,se poate face acest lucru de catre un SRL,fie el si mandatat de Orange.Decizia ICCJ interzice acest lucru,prin invocarea exceptiei lipsei calitatii de reprezentat al recuperatorului.
Multumesc anticipat,cu respect..!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere cele mentionate de dvs. sunt sanse sa fi itnervenit si prescriptia.Puteti proceda in felul urmator: fie asteptati sa va actioneze in instanta si va aparati prin intampinare, fie le comunicati au trecut 3 ani de la data la care a fost declarata scadenta factura.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ cosara petru, de la inceput trebuie clarificate anumite aspecte, adica pe de-o parte Decizia ICCJ nr. 9/2016 se refera la reprezentarea creditorului persoană juridică în faza executării silite, or dvs nu ati ajuns nici macar in faza de judecata, iar pe de alta parte este posibil ca firma recuperatoare sa nu fie reprezentanta firmei de telefonie, ci cesionar intr-un contract de cesiune de creanta, asa incat probabil este imprecis spus ca este mandatata de Orange. Caz in care, daca actioneaza, o face in nume propriu si nu in numele Orange. Trebuie verificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere executare silita alinamariananistor alinamariananistor Buna ziua,imi puteti spune va rog unde pot verifica daca mi s-a prescis executarea silita,stiu ca se poate verifica intr-o baza de date.Daca cumpar o casa si o ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii de credite nu mai pot executa silit datornicii?! demyco79 demyco79 Instanţa supremă a decis că o firmă nu poate fi reprezentată în instanţă de o altă firmă atunci când este vorba despre executarea silită, decizia ... (vezi toată discuția)
Somatie plata orange sa / prescriere datorie BGDN76 BGDN76 Buna ziua, Acum 7 ani am avut un contract cu Orange SA prin intermediul caruia am obtinut diverse servicii si produse, dar care ulterior nu au mai fost ... (vezi toată discuția)