avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost păcălit să deschid un cont de salariu la o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost păcălit să deschid un cont de salariu la o bancă, pe care cineva l-a folosit ca să înșele alte persoane. Am depus plângere dar sunt și eu cercetat penal, cum mă pot apăra?

am intrat intr-o problema, sa va povestesc: acum o luna am postat pe olx un anunț in care am specificat ca vreau sa lucrez in week end, am fost sunat de o persoana care mi a promis ca ma angajează , mi a zis sa fac cont la banca Transilvania pentru salariu, după ce am făcut mi a oprit contractul ca ii trebuie la secretariat , eu fiind la facultate și foarte naiv l am dat , după câteva zile mi a zis sa încep treaba dar nu puteam in ziua respectiva fiind la facultate, a trecut o săptămână și nu mi a mai dat niciun telefon, eu am fost și am închis contul la banca. Acum câteva zile am sunat de la poliție ca un om de la Craiova a depun bani la mine in cont pentru un laptop, acest individ a folosit datele mele și Internetul Banking și a înșelat mai multe persoane, acum eu sunt cercetat pentru înșelăciune , am fost la poliție și am depus o plângere, ce trebuie sa fac? Va rog mult sa îmi dați un sfat. ? Am fost înșelat de acest Tâlhar și acum nu mai am liniște .
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Oprea Alin, utilizator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 23:00, 21 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati depus si plangere, nu prea mai aveti ce face, dacat sa dati concursul organelor de cercetare penala si sa asteptati solutionarea dosarului. Oricum, naivitatea (ca sa nu spun altfel) nu este incriminata penal.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
A da datele contului personal (internet banking si/sau cardul bancar) astfel incat altul sa poata opera in locul dumneavoastra nu seamana a naivitate de loc - mai ales ca la internet banking este implicat si telefonul personal si eventual un token - deci in mod constient ati permis altuia sa faca absolut orice in contul dumneavoastra si respectivul a facut. Daca politia va cerceta cu temeinicie va obtine jurnalele cu adrelele IP de unde s-a realizat conectarea la banca si/sau filmarile de la bancomate daca s-a ridicat numerar. Daca hotul nu e profesionist va fi gasit. Problema e politia cat de profesionista va fi. Daca cumva se impute treaba e bine sa apelati la un avocat. Prostia poate sa coste extrem de mult.
Menționez ca pe extrasul de cont acesta a livrat sumele in alte conturi, dle GermanAlex.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
trandafir2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repet. Autentificarea in internet banking se face DOAR prin telefon si/sau token. Pentru ca sa ii permiteti accesul prin internet banking trebuia sa ii inmanati personal tokenul sau sa treceti telefonul respectivului ca telefon pentru parolele ce se transmit la logare, iar asta este o invitatie clara la fraudare. Nu in fata mea trebui sa va dovediti nevinovatia. Eu doar va avertizez ca anumite actiuni pot avea consecinte extrem de neplacute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi ... theo jean theo jean Buna ziua, Am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi din partea bancii Raifeisen si am fost fraudat cibernetic, am luat in considerare emailul ... (vezi toată discuția)
Cum inchid un cont la banca daca nu sunt titularul contului? ContSters116232 ContSters116232 Buna seara, De ce am nevoie de la sotul meu ca sa ii inchid un cont la Ing unde el este titular? Noi ne-am stabilit in Germania si el momentat nu poate ajunge ... (vezi toată discuția)
Țepe olx minor 16 ani, prejudicii aprox. 15.000 lei ContSters416173 ContSters416173 Greu de crezut , dar am 16 ani si am cauzat prejudicii diferitor persoane in tara prin olx de aprox, 15.000 lei cumulat Un prieten are dosar penal la 16 ani ... (vezi toată discuția)