avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare credit in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare credit in valuta

Buna ziua!
Un credit bancar pe o perioadă de 5 ani în sumă de 500.000 euro, contractat la 01.01.2016, rambursabil în rate anuale egale, cum va fi prezentat în situaţiile financiare ale exerciţiului 2017 cunoscând cursul de închidere de 4,6 lei/euro, iar cursul la data contractării a fost de 4,4 lei/euro şi la închiderea exerciţiului 2006 – 4,5 lei/euro?
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:27, 20 Februarie 2018
Cursul de inchidere 2017 este 4.6597 lei/euro. Reevaluati la acest curs soldul ramas in euro.

Ordin 1802/2014:
94. - La fiecare dată a bilanţului:
a) Elementele monetare exprimate în valută (disponibilităţi şi alte elemente asimilate, cum sunt acreditivele şi depozitele bancare, creanţe şi datorii în valută) trebuie evaluate şi prezentate în situaţiile financiare anuale utilizând cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României şi valabil la data încheierii exerciţiului financiar. Diferenţele de curs valutar, favorabile sau nefavorabile, între cursul de schimb al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţională a României de la data înregistrării creanţelor sau datoriilor în valută, sau cursul la care acestea sunt înregistrate în contabilitate şi cursul de schimb de la data încheierii exerciţiului financiar, se înregistrează la venituri sau cheltuieli din diferenţe de curs valutar, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferentele de curs valutar la un leasing financiar iuli-ana iuli-ana am un contract de leasing financiar la care am inregistrat valoarea in 167 iar acum imi vin facturile de leasing in care am : capital, diferente curs rata, ... (vezi toată discuția)
Jurnal de banca in valuta barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma confrunt cu urmatoarea problema: La finele anului 2008 am figurat in jurnalul de banca in valuta cu sold final in valuta 85 Euro,iar soldul final in lei ... (vezi toată discuția)
Evaluarea elementelor monetare kerekesmargo kerekesmargo Incepand cu 01.01.2010 trebuie evaluat elementele monetare -creantele si datoriile exprimate in lei a caror decontare se face in functie de cursul unei ... (vezi toată discuția)