avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract inchiriere Metex
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract inchiriere Metex

Stimati Domni,

Poate imi da cineva cateva informatii cum mi-as putea minimaliza pierderile in cazul rezilierii unui contract inchiriere cu soc. Metex cerere de reziliere pe care le-am notificato in scris la data de 13.10.2009
Mentionez ca a fost semnat contr. la data de 12.10.2009 si ar fi trebuit sa intre ii vigoare incepaqnd cu data de 21.10.2009
Art din contr.ce se refera la incetarea contr spune:
-a- la expirarea termenului prevazut in contr.
-b- prin acordul partilor, cu notificare intentiei in scris cu cel putin 2(doua) luni inainte
-c- prin rezilierea acestuia in caz de neexecutareculpabila a obligatiilor contractuale de catre una din parti
-d-prin denuntarea unilaterala de catre locator cu un preaviz de 30 xile
Nu au specificat astfel si cazul de fata cand s-a notificat rezilierea inainte de inceperea derularii contr. si inarita din nou in prima zi a inceperii derularii cu resi cu refuzul de a prelua spatiul cu proces verbal de predare primire
N-i s-a comunicat telefonic ca se v-a factura chiria pe 2 luni cf. pct b din art. referitor la incetarea contr.
Este clara intentia lor de a nu lua in considerare notificarile noastre dee reziliere a contr.contr. si de a ne excroca
Cum imi pot minimiza pierderile sa le contest in scris facturile? daca ii dau in judecata am vreo sansa de castig
Precizez ca acest contr. s-a semant cu subsemnata ii in curs de infiintare si Metex am varsat pe data de 12.10.2009 la ei o suma garantie la o chirie ne-au dat chitante fara factura
Cel mai recent răspuns: ginan , utilizator 18:06, 22 Octombrie 2009
Din mesajul postat de tine nu inteleg foarte clar cum stau lucrurile, in sensul ca acel contract de locatiune a fost incheiat intre METEX si o firma care inca nu era infiintata(deci nu avea personalitate juridica, nu avea inca administrator desemnat prin statut/act constitutiv al societatii, nu avea stampila, CUI etc)!?Daca asa stau lucrurile nu cred ca putem vorbi de un contract de locatiune valabil incheiat, deci nu poate sa produca efecte.O conditie de validitate a contractului de locatiune o reprezinta "capacitatea partilor", ori aceasta capacitate se dobandeste de catre persoana juridica doar in momentul inregistrari i la Registrul Comertului.
De aemenea, daca perioada derularii contractului nu a fost stipulata de catre parti, acesta poate fi denuntat in orice moment de orice parte cu un termen de preaviz contractual sau legal .Dar aceasta varianta doar daca a fost incheiat valabil acel contract, respectiv daca locatarul avea personalitate juridica.

Pentru edificare, poti sa-mi trimiti acel contract pe mail?
da partile sunt sc metex big sa galati si subsemnata intreprindere individuala in curs de infiintare identificata cu ci seria nr CNP si adresa in calitate de chirias urmand ca dupa inceperea derularii contr. sa fie infiintata intreprinderea individuala ( deoarece la registrul comertului trebuia sa fac dovada spatiului inchiriat)
durata contractului :intra in vigoare de la 21 10 2009 si inceteaza la data 20.10.2010putand fi prelungit prin acordul expres al partilor inserat intr-un inscris;tacita relocatiune nu opereaza in cazul acestui contr.
i-am notifcat in scris de 2 ori inainte de inceperea derularii contr. si in prima zi a derularii lui ca nu doresc sa preiau spatiul si doresc rezilierea lui
ce inseamna notificare de reziliere cu 2 luni inante de prima zi de intrare in vigoare a contr.;iar la capitolul obligatii chirias nu exista nici o specificatie precum ca sunt obligata sa functionez min. 2 luni inaintea rezilierii contr.
nu am scaner dar am sa fac tot posibilul sa va trimit contr.
multumesc
si inca ceva cum isi poate produce efectele un contract daca aveau notificare de reziliere a lui dinainte de intrarea in vigoare si inca una din prima zi de incepere a derularii contr

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand inceteaza un contract de inchiriere? minalex minalex sunt intr/o mare dilema,va rog sa/mi dati un raspuns: Am un contract de inchiriere intre doua societati comerciale,care stipuleaza la Art; 10 INCETAREA ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de inchiriere minalex minalex Va rog sa ma lamuriti asupra a doua clauze dintr/un contract de inchiriere si anume: \"Art 10.(din contract):INCETAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)