avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dovedirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dovedirea paternitatii

Buna ziua! Va rog, o lamurire. In certificatul de nastere al mamei mele s-a facut o greseala care probabil exista si in registrul de nasteri din perioada respectiva adica numele de familie este altul decat cel al tatalui si al fratilor, dar corespunde prenumele tatalui. Acum, intr-un proces, ma lovesc de aceasta greseala, mai precis, in intampinare partea parata sustine ca mama mea nu era copil recunoscut de tatal sau ca pur si simplu nu era fiica tatalui. Am facut o cerere in acest sens la primaria din localkitatea respectiva si mi s-a raspuns ca primaria nu detine evidente din care sa reiasa cati copii a avut bunicul meu precum si numele acestora. Ce altceva as putea face pentru a dovedi paternitatea bunicului meu? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 22:00, 21 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 409 din Codul civil filiatia se dovedeste prin actul de nastere intocmit in registrul de stare civila, precum si cu certificatul de nastere eliberat pe baza acestuia. In cazul copilului din casatorie, dovada se face prin actul de nastere si prin actul de casatorie al parintilor, trecute in registrele de stare civila, precum si prin certificatele de stare civila corespunzatoare.
Trebuie avut in vedere faptul ca se urmareste dovedirea unei rudenii in linie dreapta ascendenta, iar daca este cazul se poate proceda, la cerere, la rectificarea actelor de stare civila si a mentiunilor inscrise pe marginea acestora, in temeiul dispozitiei primarului de la primaria care are in pastrare actul de stare civila.
Va multumesc pentru raspuns insa cerere catre primar as face inutil pentru ca, primarul, fiind prieten cu partea parata in acest proces, face tot posibilul sa ma impiedice sa dovedesc faptul ca mama mea este fiica bunicului desi este un fapt cunoscut de intreaga comuna. Am cerut deja un document care sa ateste acest lucru si mi s-a raspuns ca primaria nu detine nici un fel de evidente din care sa reiasa cati copii a avut bunicul meu si numele lor. Dupa cum am relatat, mama mea are in certificatul de nastere alt nume de familie decat tatal sau si ceilalti frati, adica in certificatul de nastere este trecuta si ea si tatal cu alt nume decat cel original. Deci...cred ca nu este nimic de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere cu numele de familie gresit kriss64 kriss64 Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. la nașterea tatălui meu, bunicul nu a fost atent, ... mehecske mehecske Bună ziua. La nașterea tatălui meu, bunicul nu a fost atent, iar tatăl meu a fost trecut cu numele de familie OLA în loc de OLAH. Tatăl meu a avut alți ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui mamei decedate de catre fiu miodana miodana Buna ziua, Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care prenumele mamei este gresit trecut in certificatul de nastere al fiului.Concret este vorba ... (vezi toată discuția)