avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere la servici dupa concediul ingrijire ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere la servici dupa concediul ingrijire copil....

Ma puteti ajuta cu cateva informatii in acest sens sa pot avea baza pentru o discutie pe aceasta tema?

Multumesc, o zi buna
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2009
MAGALINAPUS, utilizator
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 13:59, 22 Octombrie 2009
Daca veti reincepe serviciul, va trebui sa anuntati Primaria si sa depuneti o copie dupa decizia de incetare a suspendarii contractului de munca. Veti primi 100 lei lunar pana cand copilul va implini doi ani.
Acea compensare se refera la perioada cat ati fost in concediu de maternitate(pre si postnatal):
Art. 66. - (1) În cazul în care salariata se află în concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumită perioadă, diferenţa dintre salariul de bază individual avut şi indemnizaţia legală la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata căreia să acordă compensarea va fi stabilită prin contractele colective de muncă la nivel de unitate, dar nu mai puţin de 6 săptămâni.
(3) Diferenţele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
ce se intampla daca vrea sa stea doar 6?
MAGALINAPUS, utilizator
Acea compensare trebuia sa vi se acorde de catre angajator in timpul concediului de maternitate (cel de 126 de zile, cand ati prezentat la locul de munca certificate medicale).
Asa cum va spus si doamna " rocristina" acea compensatie trebuia sa vi se acorde in timpul concediului de maternitate, acum nu mai aveti cum sa cereti.
Puteti cere , in cazul in care nu ati primit un salariu mediu pe societate care se acorda salariatelor care au nascut.
Referitor la programul de 8 ore/ 6 ore , CCM la nivelNational 2007-2010 - prevede "Art. 17. - (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite."
N-am auzit de asa ceva...
ok
MAGALINAPUS, utilizator

Alte discuții în legătură

Salar mediu pe unitate la nastere ganca ganca Buna ziua! Am nascut luna aceasta si am fost la servici sa depun cererea ca sa primesc un salar mediu pe unitate. Mi-au spus ca nu se primeste asa ceva , ca ... (vezi toată discuția)
Salariul mediu pe unitate pentru fiecare nastere bernuletz bernuletz Buna ziua, As dori sa stiu daca mai sunt valabile urmatoarele prevederi si in ce conditii se pot obtine daca angajatorul este firma privata: ART.17. - ... (vezi toată discuția)
Alte drepturi banesti pentru bebe!!! 77angelica 77angelica Buna ziua, Conform Contractului colectiv de munca unic la nivel national pentru anii 2007-2010, exista : Art. 51 In afara de ajutoarele prevazute de lege, ... (vezi toată discuția)