avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datoriile chiriasului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datoriile chiriasului

Am avut timp de cinci luni chiriasi in apartamentul meu. Am facut un contract de inchiriere pe durata de un an, inregistrat la fisc. In septembrie 2009 chiriasii m-au informat ca vor sa plece inainte de termen. Au plecat in bune conditii (in Spania), dar dupa 2 saptamani, au venit pe adresa la care au locuit (apartamentul meu), doua facturi neplatite una de la societatea de cablu UPC (23 de lei) si alta de la Romtelecom (1.200 lei). Contractele au fost facute pe numele lor dar pot fi eu (proprietar) obligat sa platesc aceste datorii restante?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:39, 22 Octombrie 2009
Daca facturile sunt emise pe numele lor nu aveti nicio obligatie.
In conformitate cu prevederile in vigoare ,in raport cu asociatia de proprietari,
prestatorii de servicii si terti,proprietarul este responabil.
Da,puteti fi obligat inclusiv de catre instanta de judecata ,sa achitati integral c/v costuri aferente contract incheiat pentru prestari servicii la aparatamentul unde detineti calitatea de proprietar.
Functie de clauzele contractual convenite si asumate prin contractul de inchiriere,
aveti posibilitatea legala de recuperare a sumelor aferente contractelor de servicii de care in fapt ,au beneficiat chiriasii dvs .
Daca titularii contractului au fost chiriasii, respectivii furnizori de servicii se vor indrepta, de drept, impotriva acestora.
De asemenea rezilierea contractelor incheiate de chiriasi nu poate fi facuta decat de ei sau de catre un reprezentant imputernicit al acestora.
Aceasta speta nu intra sub incidenta Legii 230/2007, precizata anterior!
Totusi cum au facut aceste contracte fara stirea dvs.? :hm:

Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
Presedintele, utilizator
Pentru Presedintele

Ambele contracte de prestare servicii au incheiate de catre chiriasi pe baza actului de identitate, iar beneficiarul (chiriasul) precizeaza locatia. Nu-l intreaba nici furnizorul de servicii, alte amanunte. . Despre incheierea contractului de furnizare de semnal TV (UPC) am stiut, evident. Numai ca facturile au venit mult mai tarziu. Chiriasii au plecat pe 30 sept, si mi-au spus ca nu au datorii. Primul lucru care m-a interesat, a fost sa fie achitate facturile la electricitate, intretinere, gaze (am separatie de gaze). De altceva, stiind ca nu sunt pe numele meu, nu m-a interesat.
Daca ambele contracte au fost incheiate intre firmele respective si chiriasi, pe numele lor, eu cred ca nu aveti nuci o obligatie. E bine sa treceti pe la aceste firme si sa explicati situatia pentru a sista furnizarea serviciilor.

Alte discuții în legătură

Litigiu cu societatea de cablu tv upc gaskoe gaskoe Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta. Acum 10 ani locuiam cu chirie, mai multe familii in aceeasi curte. Unul dintre chiriasi avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament fara contract scris - probleme rhona1984 rhona1984 va rog sa ma sfatuiti ce sa fac? anul trecut am locuit in cluj-napoca intr-un apartament inchiriat. ne-am inteles cu proprietarii sa-l inchiriem pt mai mult ... (vezi toată discuția)
Datorii la utilitati - personale sau la bransament? Proprietar-cta Proprietar-cta O cladire in Constanta a fost inchiriat la o societate, si toate utilitatile au fost trecute pe numele lor. Apa, gaz si curent. Dupa 2-3 ani, chiriasii au ... (vezi toată discuția)