avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Permis de sedere in Italia, expirat
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Permis de sedere in Italia, expirat

Buna seara! As dori o informatie daca se poate! Viitorul meu sot este de origine marocana si a fost resident in Italia din 2010 pana ieri cand ia fost retras permisul de sedere in Italia pt ca nu s a prezentat sa reinnoiasca permisul de sedere. Am angajat un avocat pt redarea permisului, acum am dori sa venim in Romania pt o perioada de 3 luni dar nu stiu daca este posibil intrarea in romania si sa il ceara acolo, acum avand doar pasaportul! Cum pot proceda?! Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 Februarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:18, 20 Februarie 2018
Buna seara!

Nu stiu daca am inteles foarte bine. Vreti sa stiti daca viitorul sot poate cere permisul de sedere la Ambasada Italiei din Romania?

As vrea sa stiu daca poate veni in romania chiar daca Nu mai are permisul de sedere in Italia are doar pasapotul si odata intrat pe teritoriul Romaniei poate obtine permisul de sedere acolo pe o perioada de timp? Nustiu Cum Sa procedez el fiind din Maroc !
Se pare ca nici in Romania nu poate intra doamna fara obtinerea unei vize de scurta sedere pe baza invitatiei aprobate de Inspectoratul General pentru Imigrari - M.A.E.
Gasiti detalii si link pentru descarcare formular invitatie, aici:
[ link extern ]

Permisul de sedere il poate cere si obtine doar pe teritoriul Italiei, nu la ambasada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de ședere in italia expirat, cetatean marocan Irina39 Irina39 Am nevoie de informatii daca se poate. Viitorul meu sot este de origine marocana si a fost rezident in Italia. Pentru ca nu s-a prezentat sa reinnoiasca ... (vezi toată discuția)
Casàtorie cu un cetàtean din maroc ali81585 ali81585 Bunà seara, Mà numesc Alina si am 29 anni. Locuiesc in Italia,de aproape 10 ani si de 9 ani sunt impreaunà cu un marocan. Noi am vrea ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu cetatean marocan Laura1182 Laura1182 Buna ziua, Sunt romanca,locuiesc in spania si doresc sa ma casatoresc cu un ceatean marocan care si dansul are permis de rezidenta permanent CE,pe teritoriul ... (vezi toată discuția)