avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amânare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amânare proces

Bina seara . Am contestat un PV de contravenție in care îmi este reținut permisul pe 30 de zile dar pana la urma am trimis o adresa către judecataorie in care cer renunțarea la contestație si supunerea la PV. Nu m am prezentat la termenul dat de instanța in ideea ca instanța va da santină pe care am cerut o . Si anume renunțarea la proces si sa ma supun PV de contravenția . Cu toate acestea procesul s a amânat peste o luna de zile . De ce ? Daca eu spun in adresa ca nu înțeleg sa mai continui acest demers ? Si ce se va intampla daca nu ma pot duce nici la celălalt termen ? O vom tine asa la nesfârșit ?
Mulțumesc . Seara buna
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:45, 21 Februarie 2018
Renuntarea la o actiune in instanta se face de dumneavoastra personal in fata instantei sau printr-o declaratie notariala care se depune la instanta. Puteti sa depuneti o cerere prin care sa solicitati judecarea cauzei in lipsa.
Verificati incheierea de sedinta si astfel veti vedea motivul amanarii si ce a dispus instanta, pentru ca intuiesc ca s-a efectuat adresa la intimata avand in vedere disp.art 406 al. 4 c.proc.civ, aceasta raportat la momentul depunerii de catre dvs. a cererii de renuntare la judecata.
Renunţarea la judecată
Art. 406 c.proc.civ.
Condiţii
(1) Reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în şedinţă de judecată, fie prin cerere scrisă.
(2) Cererea se face personal sau prin mandatar cu procură specială.
(3) Dacă renunţarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanţa, la cererea pârâtului, îl va obliga pe reclamant la cheltuielile de judecată pe care pârâtul le-a făcut.
(4) Dacă reclamantul renunţă la judecată la primul termen la care părţile sunt legal citate sau ulterior acestui moment, renunţarea nu se poate face decât cu acordul expres sau tacit al celeilalte părţi. Dacă pârâtul nu este prezent la termenul la care reclamantul declară că renunţă la judecată, instanţa va acorda pârâtului un termen până la care să îşi exprime poziţia faţă de cererea de renunţare. Lipsa unui răspuns până la termenul acordat se consideră acord tacit la renunţare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amânare proces Palalila Palalila Bina seara . Am contestat un PV de contravenție in care îmi este reținut permisul pe 30 de zile dar pana la urma am trimis o adresa către judecataorie in ... (vezi toată discuția)
Amânare proces Palalila Palalila Bina seara . Am contestat un PV de contravenție in care îmi este reținut permisul pe 30 de zile dar pana la urma am trimis o adresa către judecataorie in ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru ca dosarul sa nu se mai judece in instanta ? oanaportar oanaportar ce măsuri pot fi dispuse de către instanţă daca s-a format un dosar nou din eroare ? - o cerere a mea, in loc sa se depuna la primul dosar care era in ... (vezi toată discuția)