avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Amortizare auto si cheltuieli aferente PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Amortizare auto si cheltuieli aferente PFA

Salut!
Recent a fost achizitionat un autoturism pentru PFA. Daca autoturismul nu va fi folosit exclusiv pentru interesul firmei, care este procentul corect care poate fi amortizat lunar? (50% sau 100%) As dori sa stabilesc amortizarea pentru 4 ani. In ce procent pot fi trecute la partea de cheltuieli bonurile de benzina, reparațiile, Casco, Rca, etc?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: garetbora , utilizator 10:06, 2 Ianuarie 2023
Amortizarea se inregistreaza 100% iar celelalte cheltuieli, 50%.
Multumesc!

Amortizarea se inregistreaza 100% chiar si fara foi de parcurs?
buna ziua. Daca am pierdut actele contabile si nu am trecut amortizarea la masina si am platit impozit pe toate veniturile fara cheltuieli (desi am cheltuit peste 20000 de lei, dar am pierdut actele) , am probleme la un eventual control ca nu am amortizat masina?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto intre pf si pfa big_bughy big_bughy Buna ziua, am o masina, credit auto, masina este pe numele meu, sunt proprietar, nu banca. As vrea sa o pot trece pe PFA sa imi deduc cheltuielile. Am ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit si contributii pensie si sanatate Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, sunt medic colaborator ( un fel de PFi) si sunt si salariata in spital de stat. Pt 2023 am un profit sub 12 salarii brute minime pe economie, dar am ... (vezi toată discuția)