buna seara, stimati avocati!. in anul 2014 am vandut un imobil, cumparatorul nu s a incadrat in termen pentru vanzare, l am dat in jude cata, am castigat la judecatorie si am pierdut la tribunal. acum s a ajuns la faza sa fiu executata ca sa i restitui avansul primit. problema mea este ca vanzatorul pe parcursul a un an si jumatate s a folosit de imobil, materie lemnoasa, inainte de a perfecta contractul de vanzare, care de altfel nu s a mai incheiat. as dori sa stiu daca acum pot sa deschid actiune in pretentie sau plangere penala pentru pagubele aduse fara drept de folosinta a imobilului . se poate deschide cazul avand in vedere ca sunt in situatia de a fii scos imobilul la licitatie pentru a si recupera avansul. multumesc anticipat pentru raspuns!.
Inteleg ca e vorba e o padure. Cata vreme contractul de vanzare nu a fost semnat, promitent-cumparatorul nu avea dreptul sa culeaga fructele imobilului (sa taie copaci) ceea ce constituie o imbogatire fara just temei. Antecontractul nu transmite dreptul de proprietate sau uzufructul care este un dezmembramant al acestuia si care ar fi dat titularului dreptul de a culege fructele. Pe latura penala nu ma pronunt, insa este clar ca puteti cere sa vi se achite (restituie, de fapt) contravaloarea masei lemnoase pe care si-a insusit-o fara drept promitent-cumparatorul..
Speta
Stirbu Mihai
X cumpara de la Ocolul silvic masa lemnoasa in valoare de 1000 RON. Primeste actele necesare, respectiv Bon fiscal de Vanzare, emis de organul competent. ... (vezi toată discuția)