avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotărâre de consiliu local: pentru a deține la bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotărâre de consiliu local: pentru a deține la bloc un animal de companie este necesar acordul scris al vecinilor. Este legală o astfel de hotărâre?

Buna ziua!
Sunt din Timisoara si stau cu chirie intr-un aprtament. Acum cateva luni am "adoptat" un pisic de pe strada, urmand toate procedurile (facut vaccinuri, deparazitari, carnet de sanatate, etc).
Ieri, dupa cateva luni mi-a batut domnul administrator la usa ca unii vecini, in special presedintele de bloc are ceva impotriva pisicului meu si ca urmeaza sa cheme politia locala pentru ca nu am voie sa detin in apartament animal de companie fara acordul scris al vecinilor.
Dupa ce m-am interesat, am vazut ca intradevat exista o hotarare a CL Timisoara care impune acest lucru.
Intrebarea mea e cat este de legala aceasta hotarare conform legilor nationale si care sunt sansele in caz ca sunt amendat sa castig daca contest in instanta?
Specific ca am acodrul proprietarului apartamentului si respect toate normele de igiena si sanitar-veterinare.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gekoo75 , utilizator 11:13, 24 Februarie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@gekoo75, cati proprietari detin catzei in bloc? Taxa este pe unitate de catzel?
Ce se intelege practic prin curatenie "suplimentara", ce activitati suplimentare se fac ca urmare a detinerii cateilor?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unitate? Da ce sunt soldați? Am peste 50 de câini în bloc , pisici și alte viețuitoare pe care le au proprietarii și nu sunt taxate și toți merg prin bloc,vin de afară, cu tot felul de mizerii,pe lăbuțe, păr,etc până intră în apartament,plus că mulți din ei își fac nevoile în bloc și până să ajungă pe spațiul public ,cam asta e! Mai vreți argumente?

cyan a scris:

@gekoo75, cati proprietari detin catzei in bloc? Taxa este pe unitate de catzel?
Ce se intelege practic prin curatenie "suplimentara", ce activitati suplimentare se fac ca urmare a detinerii cateilor?

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
gekoo75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animalele de companie in apartamente de bloc Ionescu15 Ionescu15 Ce lege stipuleaza regimul animalelor de companie la bloc? (vezi toată discuția)
Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Animale de companie Danutzaissa Danutzaissa Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de locatari unde apartin.In urma cu ceva timp s-a stabilit la o adunare generala a locatarilor,in lipsa celor ... (vezi toată discuția)