avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pentru spor incasat necuvenit
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pentru spor incasat necuvenit

Buna ziua. In oct. 2017 am intrat in concediu de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani. In nov. 2017 in unitatea in care lucrez a avut loc un control de la esalonul superior care a constatat ca anterior lunii oct. 2017 am incasat necuvenit un spor de 15%. S-a infiintat o comisie care a constatat prejudiciul si a propus recuperarea pagubei. Sunt functionar public cu statut special in baza legii 293/2004. Este legal sa mi se opreasca in perioada imediat urmatoare sau dupa terminarea concediului de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani?, in conditiile in care raporturile de munca cu institutia sunt suspendate in aceasta perioada iar indemnizatia nu se vireaza din fondul de salarii?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 10:46, 21 Februarie 2018
Indemnizatia de crestere copil nu poate fi urmarita pentru niciun fel de datorii. Creditorul, prin intermediul executorului judecatoresc, poate pune poprire pe contul bancar, cont in care ar pot intra si alte sume, nu doar indemnizatia.

Ar fi bine sa notificati banca si executorul judecatoresc cu privire la natura veniturilor. Cu toate acestea, contul va ramane blocat, perioada in care puteti ridica banii personal din banca.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Valeriu Chirita, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie creștere copil minima accalin accalin Buna ziua. Am si eu o intrebare legată de indemnizatia pentru creșterea și ingrijirea copilului și poprirea acesteia. Dacă o persoană are ... (vezi toată discuția)
Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)
Poprire venituri in sarcina si lauzie ( indemnizatie maternitate) cristinapetria cristinapetria Am nevoie de consiliere si indrumare in urmatoarea problema: In urma ca 2 saptamani mi s-a blocat contul de salariu in care mi s-au virat banii pentru perioada ... (vezi toată discuția)