avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Clauza cesiune contract inchiriere spatiu comercial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Clauza cesiune contract inchiriere spatiu comercial

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea problema:
Ca SRL prin reprezentant am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial cu urmatoarea clauza:"Pe toata durata contactului, CHIRIASULUI ii este interzisa subinchirierea partiala sau totala,cesiunea sau orice ala forma de instrainare catre terti a folosintei spatiului inchiriat fara acordul prealabil scris al PROPRIETARULUL. In cazul acceptului, PROPRIETARULUI i se vor aduce la cunostinta toate datele tertului si eventualele contracte ce urmeaza a fi incheiate, tertul respectand in totalitate datele si clauzele contractului initial Chiria va fi platita conform contractului de chiriasul initial."
Recent am primit o oferta de vanzare a afacerii prin cesiune de parti sociale si, avand in vedere ca "chiriasul initial"-asa cum este definit in contractul de inchiriere (respectiv SRL-ul), ramane acelasi- doar cu noi asociati, nu stiu daca aceasta situatie ramane sub incidenta articolului din contractul de inchiriere care ma obliga sa cer acordul proprietarului.
Toate clauzele contractului si ale actelor aditionale vor fi respectate de acelasi SRL, indiferent de actionariat si administratorii lui. Proprietarul poate denunta contractul ca fiind nul pe baza articolului enuntat mai sus, daca nu-i cer acordul la cesiunea partilor sociale? Sunt obligat sa-i aduc la cunostiinta schimbarile din conducerea SRL-ului?

Va multumesc frumos pentru timpul acordat.

Cu stima,
Marius Ionescu
Cel mai recent răspuns: Marius Ionescu , utilizator 13:19, 21 Februarie 2018
Speta prezentata, din punctul meu de vedere, nu ar intra sub incidenta articolului privind subinchirierea.
Cesiunea de parti sociale poate opera fara acordul proprietarului. Chiriasul initial ramane acelasi.
Va multumesc frumos pentru amabilitatea raspunsurilor.

O zi buna,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza cesiune contract inchiriere spatiu comercial Marius Ionescu Marius Ionescu Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti si pe mine in urmatoarea problema: Ca SRL prin reprezentant am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)
Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere + contract comodat ioana012 ioana012 buna ziua! am urmatoarea situatie : eu ca persoana fizica inchiriez un apartament proprietate personala unei alte persoane fizice; acesta persoana la randul ei ... (vezi toată discuția)