avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestiune colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestiune colectiva

Sunt gestionar intr-o gestiune colectiva din noiembrie 2016. La momentul inceperii lucrului nu s-a facut nici un inventar si nu am semnat nici un act prin care sa preiau gestiunea. Mentionez ca la aceasta firma se practica schimbul de personal intre magazine, fara a se face inventar la sosirea si respectiv la plecarea angajatului din magazinul respectiv. In februarie 2018 s-a facut inventar; in ce masura sunt responsabil de lipsurile constatate ? Mentionez ca in perioada de cand sunt angajat am receptionat si vandut marfuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 21 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
art.255
(1) Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.

(2) Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune magazin ContSters286120 ContSters286120 Buna.Ma poate ajuta cineva va rog cu o informatie?Daca la angajarea intr-un magazin nu se face un inventar de predare a gestiunii de catre fostul gestionar sau ... (vezi toată discuția)
Ce va trebui să se propună ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Sunt membru al comisiei de inventariere. S-a găsit o lipsă în gestiune. Bunurile erau în gestiunea unui salariat, iar alți 2 ... (vezi toată discuția)
Gestiune comuna- comert marcela123 marcela123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : la o gestiune comuna la un magazin alimentar, in momentul cand apare minusul, in ce masura pot fi ... (vezi toată discuția)