avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestiune magazin
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestiune magazin

Buna.Ma poate ajuta cineva va rog cu o informatie?Daca la angajarea intr-un magazin nu se face un inventar de predare a gestiunii de catre fostul gestionar sau de catre firma,mi se poate imputa ceva la un viitor inventar? Nu am semnat nici un proces verbal de predare primire a gestiunii.Atasat la CM este un formular de garantie materiala care mi se trage lunar din salariu.Pe langa aceasta garantie ce mi se retine pot fi obligat sa platesc altceva la un viitor inventar,daca sunt diferente?

De ce va pun aceasta intrebare?Mai nou un angajator din domeniul comertului accesoriilor pentru animalele de companie angajeaza oameni,in general absolventi de scoala,la 2 luni dupa ce s-au angajat le face inventar si ii pune sa plateasca minusul,fara o preluare in prealabil al unui inventar.

Multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2013
ContSters286120, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 24 Martie 2013
Normal ar fi fost ca la angajarea sa se fi facut un proces verbal de primire predare a gestiuni din depozit sau magazin.Dumneavoastra cand ati semnat contractul de munca nu ati spus nimic?>
Firma refuza sa faca inventar,din lipsa de personal.
Da, vi se poate imputa o eventiala lipsa la inventar ... astfel, potrivit art.255 C.mun.:
(1) Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.
(2) Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune loc de munca IoanaTdr IoanaTdr Buna seara Lucrez de 7 ani intr-un magazin ca vanzatoare.Cand m-am angajat nu am preluat nici o gestiune, si in primii 3 ani nu s-a facut deloc inventar desi ... (vezi toată discuția)
Gestiune colectiva silviu1958 silviu1958 Sunt gestionar intr-o gestiune colectiva din noiembrie 2016. La momentul inceperii lucrului nu s-a facut nici un inventar si nu am semnat nici un act prin care ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune si recuperare sume de la angajata bulzanv bulzanv am o vinzatoare la un chiosc ,am facut inventar a iesit cu minus cum pot recupera suma? Inca ceva eu nu i-am lasat scris nicaieri stocul de pornire ce ziceti ... (vezi toată discuția)