avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Probleme de vechime pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Probleme de vechime pensii

De ce casa de pensii Arges nu valideaza si Scoala profesionala de ucenici cf pitesti cu document dus de diploma si carnet de muncitor calificat cu o zi practica la ITA Pitesti iar dupa terminarea scolii am fost repartizat la ITA unde am facut practica . Au motivat ca nu e suficient si ca trebuie sa aduc ceva de la intrepindere dar arhiva a fost distrusa si arsa demult. Pe cartea de munca specifica scoala profesionala pe pagina a treia. Ce trebuie facut in cazul acesta. Mentionez ca am facut profesionala 1964-1967.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
mihairusu1949@gmail.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 02:10, 22 Februarie 2018
Nu stiu de ce functionarii de la casa de pensii nu v-au spus adevarul de la inceput. Nu exista un act normativ (lege) prin care casele de pensii sa va poata valida anii de ucenicie din scoala profesionala. Pe acest subiect s-a pronuntat ICCJ prin decizia nrl 18/2015 la interventia Avocatul Poporului privind recursul in interesul legii. Prin urmare documentul Dvs este valabil doar pentru instante ! Actionati in instanta casa de pensii, veti castiga si cu hotararea mergeti la casa de pensii sa va valideze si anii de ucenicie. Este o prostie dar n-ai ce-i face.
Amanunte gasiti aici:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
procesomanul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime pensii mihairusu1949@gmail.com mihairusu1949@gmail.com In 1964 -1967 am facut scoala profesionala de ucenici cf Pitesti unde e trecut in cartea de munca diploma de absolvire si am si carnet de muncitor calificat in ... (vezi toată discuția)
Probleme de pensie mihairusu1949@gmail.com mihairusu1949@gmail.com Daca pe cartea de munca e trecut in paginea a treia Scoala Profesionala de ucenici cf, de ce casa pensii arges nu ia in considerare? Am facut scoala in 1964- ... (vezi toată discuția)
Consultare juridica pensii mihairusu1949@gmail.com mihairusu1949@gmail.com Daca am facut scoala profesionala de ucenici cf pitesti cu diploma si carnet de muncitor calificat de lacatus mecanic auto moto, cu contract de 3 ani la ... (vezi toată discuția)