avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comunicare zile concediu neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comunicare zile concediu neefectuate

Buna ziua,
Trec la subiect direct: am avut aproximativ 20 de zile de concediu neefectuate in 2016 iar in 2017, am pierdut sirul lor in urma unor probleme familiale (cred ca 10 mai am din 2017, plus cele din 2016). Am cerut in 2018 sa mi se comunice cate zile de concediu imi vor fi platite deoarece am inaintat demisia. Nu vor sa-mi comunice pana nu plec. Intentia lor este de a imi termina preavizul si a mi plati cat vor ei caci eu nu voi putea veni sa le mai fac ceva din moment ce voi fi la alt serviciu. Mizeaza pe faptul ca atunci cand te angajezi in alta parte nu iti permiti sa iti iei libere sa iti ceri drepturile.
Chiar nu am dreptul sa stiu cate zile de concediu imi vor fi platite? Zilele din 2016 imi vor mai fi platite? In 2018 nu am luat nici o zi libera
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:15, 26 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este sa le solicitati in scris eliberarea unor copii conform cu originalul dupa fluturasii de salariu pe anul 2017( sau si 2016 daca considerati necesar) .In fluturasul de salariu trebuie sa apara zilele de concediu de odihna efectuate si astfel va puteti face sigur calculul privind zilele de concediu de odihna efectuat si restant.La plata ultimului venit salarial unitatea este obligata sa va compenseze in bani zilele de concediu neefectuate.
1. Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

2. Cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza garantia gestionar nicoleta_chesar nicoleta_chesar Buna ziua, De curand mi-am dat demisia si as vrea sa stiu cum se calculeaza garantia , defapt daca se mai opresc taxe/impozite din aceasta ? Din cate ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu neefectuat Andreea comanescu Andreea comanescu Buna ziua. In cazul in care am demisionat si mai am 83 de zile de concediu neefectuat (23/an) la încetarea preavizului se vor plăti toate sau mai putine? ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat in caz de demisie Roger25 Roger25 Buna ziua, Stiu ca in momentul cand cineva isi da demisia dintr-o firma, si are zile de CO neefectuate, acestea se platesc. Intrebarea mea este: poate ... (vezi toată discuția)