avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CERTIFICAT URBANISM
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CERTIFICAT URBANISM

CERTIFICATUL DE URBANISM SI AVIZELE AFERENTE SE POT CESIONA?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:13, 21 Februarie 2018
Teoretic da, se pot cesiona ca acte de sine statatoare.
Totodata, se pot cesiona impreuna cu autorizatia de construire - art 52 al 4 din normele metodologice ale legii 50/1991: In cazul schimbarii investitorului pe parcursul executarii si inaintea finalizarii lucrarilor, potrivit prevederilor art. 7 alin. (14) din Lege, valabilitatea autorizatiei de construire/desfiintare se mentine, cu conditia respectarii in continuare a prevederilor acesteia, precum si a inscrierii in cartea funciara a modificarilor intervenite cu privire la drepturile reale imobiliare. In aceasta situatie, autorizatia impreuna cu celelalte acte - avize, acorduri, documentatii etc. -, care au stat la baza eliberarii acesteia, apartin de drept noului investitor (proprietar) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoriztie de constructie doru cepraga doru cepraga Autorizatia de construire este transferabila in momentul vanzarii proprietatii? (vezi toată discuția)
Vanzarea unui proiect de casa si a constructiei incepute re.ne. re.ne. Buna ziua, poate ma ajutati si pe mine cu un sfat: am donat parintilor un teren pe care eram proprietar, dar incepusem sa-mi contruiesc o casa. Cum ar putea ... (vezi toată discuția)
Cerificat urbanism danciobica danciobica O firma X care are un teren pe care a obtinut un certificat de urbanism si mai multe avize in vederea obtinerii autorizatiei de constructie vinde terenul unei ... (vezi toată discuția)