avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unui proiect de casa si a constructiei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unui proiect de casa si a constructiei incepute

Buna ziua,
poate ma ajutati si pe mine cu un sfat: am donat parintilor un teren pe care eram proprietar, dar incepusem sa-mi contruiesc o casa.
Cum ar putea tatal meu sa o definitiveze aceasta casa si sa o intabuleze legal, deoarece proiectul si autorizatia de construire sunt pe numele meu.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 22:53, 30 August 2010
dupa ce se termina casa,incheiati procesul verbal de receptie vindeti sau donati si casa si astfel tatal dvs devine proprietar si pe casa.
Pai eu nu mai pot termina casa, iar autorizatia mea e oricum expirata. Nu as putea sa-i vand proiectul si urmatoarea autorizatie sa fie eliberata pe numele lui?
Multumesc mult pentru raspuns!
...odata cu donatia terenului trebuia sa cesionati si autrorizatia cu doc tehnica aferenta...incercati sa faceti un act aditional la donatie...
Multumesc pentru raspunsuri, dar tot nu stiu ce am de facut.
Cum pot vinde aceasta constructie neterminata?
Notarul mi-a spus ca din punctul lui de vedere, nu exista acea constructie...
Ajutati-ma va rog!
Multumesc mult!
Mergeti la Primarie si cereti sa vi se faca o receptie partiala in vederea instrainarii.
Inscrieti constructia la cartea funciara.
Tatal dv va trebui sa obtina o noua Autorizatie de constructie(pentruca cea pe numele dv a expirat) pe numele dansului, cu aceeasi documentatie pe care ati depus-o si dv.
Cred ca la primarie veti obtine toate informatiile.;)

Legea nr. 50/1991
Art.14 - Valabilitatea autorizatiei se mentine in cazul schimbarii investitorului, in
aintea finalizarii lucrarilor, cu conditia respectarii prevederilor acesteia si a inscrierii in cartea funciara a modificarilor intervenite cu privire la drepturile reale imobiliare."
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991
ARTICOLUL 50
(4) In cazul schimbarii investitorului pe parcursul executarii lucrarilor, potrivit legii, valabilitatea autorizatiei de construire/desfiintare se mentine, cu conditia respectarii in continuare a prevederilor acesteia, precum si a transcrierii actelor care confera dreptul de construire (titlul asupra imobilului) pe numele noului investitor. In aceasta situatie, autorizatia impreuna cu celelalte acte - avize, acorduri, documentatii etc. - care au stat la baza eliberarii acesteia apartin de drept noului investitor (proprietar) prin efectul transcrierii titlului asupra imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructie pe un alt proprietar fairy_tooth89 fairy_tooth89 Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in acest sens, am primit mostenire de la parintii mei un teren intravilan. Inainte de a se dezbate mostenirea, ... (vezi toată discuția)
Cea mai buna solutie bogdan1981 bogdan1981 buna ziua. As dori un sfat despre cum trebuie procedat in urmatorul caz: Mama impreuna cu al 2-lea sot vor sa treaca pe numele meu o parcela de pamant ... (vezi toată discuția)
Cerificat urbanism danciobica danciobica O firma X care are un teren pe care a obtinut un certificat de urbanism si mai multe avize in vederea obtinerii autorizatiei de constructie vinde terenul unei ... (vezi toată discuția)