avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Înșelătorie: tata a cumpărat o casă cu banii mei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Înșelătorie: tata a cumpărat o casă cu banii mei iar acum refuză să facă transferul de proprietate. Cum îl pot obliga?

Buna ziua,am si eu o intrebare,acum ceva timp am facut credit la banca pentru a imi cumpăra o casa in ziua creditului m-a însoțit tata la banca,dupa terminarea creditului si vazanduma tata cu banii scoși mi-a zis ca sa ii dau lui banii ca se ocupa el sa imi caute o casa pe care sa o cumpăr si sa o trec pe numele meu,eu am acceptat si iam oferit banii,fiind tata am avut mare încredere in el,dupa ce iam oferit banii mi-a zis ca stie deja casa pe care trebuie sa o iau si am fost de acord, inainte sa plece mi-a zis ca a doua zi sa mergem la notar si sa sa treaca casa pe numele meu,ok,toate bune si frumoase pana aici,a doua zi cand m-am prezentat la notar entuziasmata ca in sfârșit o sa am casa mea,tata a spus ca nu trebuia sa vin ca a trecut casa pe numele lui,in fine am lasat-o asa chiar daca eu nu am stiut despre asta si a trecut-o pe numele lui fara consimțământul meu cand l-am intrebat cand o trece a zis ca o sa o treacă peste doua luni,ok nu am zis nimic doar era tata aveam încredere in el. Doar ca acum a trecut un an de atunci si el tot nu a trecut-o pe numele meu ba chiar mai nou ma amenința ca ma da afara din casa chiar daca am doi minori,ma da afara ca el este proprietarul casei. Ce pot sa fac ca sa imi recâștig casa,cum pot sa procedez pentru ca nu vreau sa ajung cu copii in strada pentru ca propriul tata ma păcălit sa scot bani din banca si s-a folosit el de acei bani,va rog ajutati-ma
Ce fac????

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:46, 23 Februarie 2018
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Situatia dvs este complicata mai ales datorita necunoasterii unor notiuni minime de drept. Nu intentionez sa va reprosez ceva, vreau sa va ajut sa constientizati cauza care a determinat ajungerea dvs in aceasta situatie.
Din moment ce ati facut credit sa cumparati o locuinta, cum v-ati gandit ca tatal dvs are nevoie de bani pentru a gasi locuinta? Din moment ce i-ati dat banii ca sa cumpere el, singura optiune era sa incheie singur contract de vanzare cumparare, in calitate de cumparator.
Prin ce act ati crezut dvs ca se poate face transferul unei proprietati imobiliare (locuinta) din patrimoniul tatalui in al dvs? Prin alt contract de vanzare cumparare intre dvs si tatal? Contractul ar fi trebuit insotit de dovada platii catre tatal dvs.. Deci exclusa si aceasta varianta.
Pentru ce ati considerat dvs. ca tatal are nevoie de bani ca sa cumpere casa si sa o treaca pe numele dvs.? De ce nu vi s-a parut logic sa mergeti la notar dvs cu vanzatorul si sa faceti tranzactia, mai ales ca erati nerabdatoare? Daca ati fi avut minime cunostinte despre achizitionarea unui imobil, despre cum se poate deveni proprietar, dar si despre creditarea imobiliara nu ati fi ajuns aici.
Cum de ati stat in aceasta situatie un an de zile?
Mai am o nelamurire: creditul este imobiliar? Nu a fost pus gaj, ipoteca pe imobil de catre banca? Din cele relatate de dvs tind sa cred ca nu. Altfel nu il putea cumpara pe numele lui.
Ce fel de credit este? Aveti si giranti?
Imobilul cumparat cu credit imobiliar de la banca nu poate fi tranzactionat ulterior fara acordul bancii. Dvs. ati platit sau platiti rate la credit?
Din aceasta cauza tind sa concluzionez ca veti avea nevoie de un avocat care sa va sprijine in redobandirea imobilului.
Daca dvs. ati fi avut credit imobiliar si nu v-ati fi platit ratele, erati pasibila de executare silita a imobilului. Dar imobilul nu e pe numele dvs.
Ceva e ambiguu aici.

Rezolvarea o vad in felul urmator:
Intentati proces in instanta impotriva tatalui, prin care sa dovediti ca tatal la data respectiva nu putea face dovada veniturilor necesare achizitonarii imobilului. Iar dvs. puteti dovedi ca aveati venituri cu contractul de credit. Speta e complicata, luati legatura cu un avocat care sa va indrume si sa va reprezinte.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneti ca aveti doi copii minori. Sa intelegem ca nu sunteti casatorita pentru ca nu faceti referire la un sot. Nici mama nu aveti, nu va referiti la ea ci doar la tatal care v-a pacalit si a intrat in posesia banilor.
Care era relatia dintre dvs si tata inainte de accesarea creditului? Locuiati impreuna, separat, alta situatie, intreb pentru a ne da seama ce l-a determinat pe tatal dvs sa aiba aceasta atitudine, sa va insele increderea , parintii fac orice pentru copiii lor, chiar daca acestia le mai fac probleme uneori.
Cel mai probabil ati facut un credit de nevoi persoanale, in cazul creditelor ipotecare din cate stiu banii se vireaza direct de banca in contul vanzatorului si nu se dau "in mana".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am si eu o intrebare ptr d-,voastră mama vrea sa ... Issaaaaa Issaaaaa Buna ziua! Am si eu o intrebare ptr d-,voastră Mama vrea sa isi cumpere un apartament, si eu ca fiu iam propus sa imi faca mie acte pe acest apartament Ce ... (vezi toată discuția)
Partaj m_m m_m Buna izua, Tatal meu urmeaza sa faca un imprumut la banca pentru a-mi cumpara in rate o garsoniera. Contractul garsonierei va fi in consecinta pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu garantie ipotecara adriansp adriansp Buna ziua. Am contractat un imprumut imobiliar. Ante-contractul de vanzare cumparare are ca si cumparatori atat pe mine cat si pe prietenul meu, fiind ... (vezi toată discuția)