avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru mostenire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru mostenire

Buna ziua!va rog sa.mi spuneti daca la cadastrarea proprietatii obtinute dupa dezbaterea succesiunii dupa tatal meu unul din frati nu se prezinta acesta poate opri cadastrarea?
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 16:13, 21 Februarie 2018
Dupa dezbaterea succesiunii in cazul in care pentru bunurile imobile nu sunt inscrise in cartea funciara se vor opera ulterior emiterii certificatului de legatar la cererea oricarei parti din cuprinsul actului de mostenire iar cheltuielile vor fi suportate de partea care le solicita,urmand ca dvs sa solicitati si fratilor sa va intoarca procent din cheltuielile cu masuratorile.

In acest scop ,dupa emiterea certif. de legatar veti depune declaratia de impunere la taxe si impozite si veti solicita un certificat de atestare fiscala pentru dvs sau toti mostenitorii .

cu cert.de mostenitor si cu fiscalul mergeti la un birou de cadastru autorizat....va explica acolo pasii de urmat.

PS.la cadastrare nu este obligatorie prezenta vreunui mostenitor,poate fi si un vecin care cu acordul dvs . sa ofere acces pe propietate in vederea efectuarii de masuratori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt legatarul universal al unei persoane care nu a dezbătut succesiunea după moartea părinților săi. am dreptul de a face eu asta? Andrei9191 Andrei9191 Buna ziua..sunt unicul mostenitor,ne-ruda,al unei persoane.Aceasta din cunostintele mele nu si a dezbatut succesiune de pe urma parintilor dansului.fiind numit ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire din partea copiilor aflati in strainatate mugurelu mugurelu Ion moare. La mostenire vin sotia si 3 copii dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Un copil se afla in tara, doi in strainatate. Copii sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)
Eliberarea certificatului fiscal popem popem Buna seara Va rog sa ma ajutati intr-o problema ivita cu cei de la taxe si inpozite Luna trecuta am deschis ... (vezi toată discuția)