avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat suplimentar de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat suplimentar de mostenitor

Buna ziua,
Va scriu din strainatate si va rog fff. frumos sa-mi raspundeti.
E vorba de succesiune cu elemente de extraneitate.
E vorba de matusa mea din strainatate, originara din Brasov care a murit in 2014 si sunt 3 copii ca mostenitori.
Certificatul de mostenitori e facut in strainatate in anul 2015, casa lor din Brasov a fost nationalizata in 1961 si vanduta de stat in 1998, matusa nu mai avea cetatenia romana, iar prima transa de bani de la ANRP, e deja varsata la CEC Bank, si se pot ridica de la orice sucursala a CEC Bank din tara, cu conditia sa am cert. de mostenitori romanesc.
Unde se poate face cert. suplimentar de mostenitor, la Brasov unde e casa, la Bucuresti unde are sediul ANRP, in strainatate unde a fost dezbatuta mostenirea, fiind vorba doar de o suma de bani, sau ori unde in tara???
Verii mei nemaiavand cetatenia romana, pot face actele necesare cert. suplimentar de mostenitor la notarul roman din strainatate, la fel si traducera actelor ?? ???, De ce acte am nevoie pt. a dezbate mostenirea in Romania ?
Va multumesc pentru bunavointa de a-mi raspunde.
Cu multa stima,

Alte discuții în legătură

Cert. suplimentar de mostenitori tibif tibif Buna ziua, Va scriu din strainatate.. E vorba de matusa mea care a decedat in strainatate in anul 2014. Cetatenia romana le-a fost luata la emigrare. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune ralucutze ralucutze Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea speta: O matusa de-a mea a detinut un imobil. In urma decesului acesteia, fratele dansei a mostenit respectiva casa. ... (vezi toată discuția)
Procura de imputernicire ptr mostenire viorica pirleteanu viorica pirleteanu Buna ziua.As vrea sa ma ajutati intr-o problema importanta,nefiind de specialitate.Bunicul meu a decedat,la mostenire venind bunica mea inca in viata,tatal meu ... (vezi toată discuția)