Ma confrunt cu urmatoarea speta:
O matusa de-a mea a detinut un imobil. In urma decesului acesteia, fratele dansei a mostenit respectiva casa. Deoarece acesta din urma era stabilit legal in strainatate a intocmit o procura de administrare a imobilului bunicului meu (1991). In anul 2000, bunicul, in baza procurii initiale, mi-a intocmit mie o procura de administrare a bunului.
Tinand cont de faptul ca atat unchiul cat si bunicul meu au decedat (2005) ce sanse am de a dobandi drept de proprietate asupra respectivei proprietati?
Mentionez faptul ca am administrat corespunzator proprietatea, efectuand si imbunatatiri (achitare facturi, impozite, renovare casa, curte etc).
Buna seara
unchiul d-vstra nu mai are alti mostenitori?
daca nu mai exista alti mostenitori puteti deschide succesiunea declarandu-va unica mostenitoare si puteti intra in posesia averii
Ce fel de matusa/unchi erau acestia cu dvs? Frati ai parintilor dvs? In functie de alte rude ramase in viata si de gradul de rudenie dintre dvs. si unchi, poate va incadrati in clasa a doua de mostenitori legali (descendenti din frati/surori).
va multumesc frumos pentru raspunsuri.
acesti unchi erau... verisori cu bunicul meu.
noi nu avem cunostinte de eventuali mostenitori...din cate stim unchiul din strainatate a fost casatorit cu o dna de cetatenie franceza, dar alte informatii nu avem.
mai am o intrebare: cum pot face dovada ca sunt singura mostenitoare??? mi se pare aproape ca o sa caut acul in carul cu fan...
Fiind vorba de veri de-ai bunicului, dvs. nu aveti calitatea de mostenitor legal al acestora, indiferent de ce clasa de mostenitori vorbim. Daca acest var al bunicului nu are sotie/copii, frati/surori ori nepoti de frate/sora (de parinti nu mai vorbim, deja este imposibil sa fie in viata), ori alti veri primari si nu a lasat nici un testament, vorbim deja de mostenire vacanta care, dupa lege, revine Statului Roman. Ma gandesc totusi ca daca acest unchi ar fi decedat primul (inaintea bunicului dvs) si erau veri primari, nemaiexistand alte categorii de mostenitori in grad preferat, bunicul dvs. ar putea fi declarat unic mostenitor al varului sau primar, urmand a fi apoi dezbatuta succesiunea de pe urma bunicului dvs, in a carui masa succesorala ar fi astfe cuprins si imobilul despre care vorbim. Este doar parerea mea, sa vedem ce zic si colegii.
Succesiune
mirela_ila
A, UN PRIETEN
A FOST CASATORIT 25 DE ANI CU ACTE IN REGULA, NU A AVUT COPII, IN URMA SOTIEI A RAMAS CU UN APARTAMENT SI CEVA TEREN , ACUM VREA SA FACA ... (vezi toată discuția)