avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Declaratia 600 si femeile însărcinate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Declaratia 600 si femeile însărcinate

Buna ziua,
Sunt pfa, cu sistem real si ulterior depunerii declarației 600 am aflat că femeile pe timpul sarcinii si ccc sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale. Intrebarea mea: cum trebuie să procedez, ce acte si unde trebuie sa depun pentru a fi scutita sa contribui cu aceasta plata la stat?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dianna93 , utilizator 17:22, 22 Februarie 2018
Pai in timpul sarcinii si ccc trebuie sa aveti acel pfa activ adica sa obtineti venituri pe el? Vedeti ca aveti acolo o posibilitate in d600 privind stoparea platilor si o mai depuneti odata.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
george-neagu, moderator
activitatea de pfa se suspendă anterior intrarii in ccc, deci undeva aproape de nastere, plus minus o saptamana. fapt ce nu ma ajută legat de contributiile sociale datorate până atunci. in caz concret, până în luna iunie ar însemna sa contribui cu 190 lei lunar pentru asigurare de sănătate, pt care legal nu ar trebui să plătesc fiind însărcinată. care este procedura in aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurata sau nu? lenuta1989 lenuta1989 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns..... Sunt angajata din luna feb 2011 la o soc de asigurari pe baza unui contract de mandat.In baza acestuia, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani si dubla calitate de pfa si angajat amis_army amis_army Buna ziua! Sunt PFA traducator si am platit 5,5 %contributie Sanatate si contributia la Fondul de Pensii, dar acei 0,85 % pentru concedii nu. Din luna Mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil FPG FPG Buna seara! Am un PFA deschis si as vrea sa stiu in ce conditii pot primi indemnizatia de crestere copil. Pe langa contributiile obligatorii ale PFA, este ... (vezi toată discuția)