avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobiliare

sotul meu a primit o mostenire(bani) de la o matusa de al lui.Pe acei bani a cumparat un apartament,dar nu a vrut sa ma treaca pe contractul de v-c nici pe mine ca sotie nici pe baiatul nostru,care e minor.In acest caz eu sau copilul mai avem vre-un drept ,si daca sotul meu ar deceda persoana care a donat banii ar avea vreun drept asupra imobilului.Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
floreanilie, utilizator
Cel mai recent răspuns: floreanilie , utilizator 18:28, 22 Februarie 2018
Precizati daca banii sunt mostenire, cum scrieti la inceput, sau donatie, cum scrieti la final.
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă în cuprinsul contractului de vânzare cumpărare nu a fost menționat că banii cu care s-a achitat prețul provin dintr-o donație, pana la proba contrară (adica acea donație), bunul este comun, dobândit în timpul căsătoriei.
Ca atare, jumătate din apartament va aparține.
In caz de deces al sotului, jumătatea lui se va împărți intre dvs (1/4, adică 1/8) si copil (3/4, adică 3/8).
1/8 mosteniri de la sot+ jumătatea dvs înseamnă cota totală de 5/8 din apartament.

Dacă totuși in contractul de vânzare cumpărare s-a menționat că banii au fost donați( si mai mult, există un contract de donație între mătușa și sot), atunci apartamentul e bun propriu.
Ca atare, la decesul sotului dvs veti moșteni 1/4, iar copilul 3/4.
Dar noi acum vorbim pe de rost si facem scenarii. Trebuie citit cu exactitate contractul de vânzare cumpărare.
banii sint donatie ,exista si un act in acest sens
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
floreanilie, utilizator
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bialuca bialuca Bună ziua, Situația este urmatoarea: Soțul mamei a decedat rămânând că succesori mama și urmașii lui, el având un copil din căsătoria ... (vezi toată discuția)
Mosteniri danielamihai10 danielamihai10 Ce prevede legea in caz de deces ,sotul care supravietuieste cat are cota ,daca totul este dobandit inainte de casatorie/? Cand devine proprietar un ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj imobil cu uzufruct viager ContSters426144 ContSters426144 Buna ziua! As avea si eu o intrebare..M-am casatorit in anul 2012, iar in anul 2013 fratele sotului l-a despagubit pe sotul meu si i-a dat suma de 41ooo de ... (vezi toată discuția)