Problema mea este urmatoarea: Suntem o asociatie de proprietari formata din doua scari de bloc, in total 29 apartamente (10 pe scara mea si 19 pe cealalta). Am decis sa ne separam de asociatia mama, am depus actele la judecatorie dar,a aparut o oarecare problema (dupa cum banuiti salariul administratorului). Ca sa platim numai datoriilr catre buget ar insemna aproape 70 lei luna de apartament ceea ce mi se pare foarte mult. Intrebarea mea este, poate fi administratorul neremunerat si cumar trebui sa procedam? Va multumesc!!!
Nu putem banui, de ce ar fi salariul administratorului o problema?
Daca ati hotarat sa va separati putem banui ca ati luat in calcul toate problemele inclusiv salariile si indemnizatiile cu tot ceea ce implica acestea.
Ati gasit un administrator care sa nu doreasca sa primeasca salariu pentru activitatea prestata?
Daca raspunsul este afirmativ atunci incheiati un c.i.m. cu salariu 0 (zero).
Nu are legatura problema remunerarii angajtilor asociatiei cu acordarea personalitatii juridice a
asociatiei de proprietari
Indemnizatia administratorului se negociaza functie de bagajul de activitate
Puteti solicita primariei sa va puna la dispozitie lista administarrarulor de imobile locali cu care puteti negocia indemnizatia lunara
La vremea cand am hotarat separarea persoana desemnata ca administrator era salariat la o societate cu program de 8 ore pe zi, Acum o saptamana a primit preavizul de concediere si va intra in somaj. In conditiile in care angajatorul trebuie sa suporte contributiile catre buget la salariul minim pe economie asta ne-ar omora pe toti. Trebuie sa ne rupem de asociatia actuala pentru ca suntem intotdeauna minoritari la vot. Avem in asociatie restantieri cu sume foarte mari ( 9500 lei, 3700 lei...) toate pe scara cealalta. in iarna aceasta ne-au dat drumul la caldura mult mai tarziu decat la celelalte blocuri din oras datorita acestor restantieri. Ce sa va mai spun...
ca tot comitetul de bloc este de pe scara cealalta si noi nu putem face nimic (suntem 10, deci minoritari). Deci... laun cim cu salariul de o lei cum spuneti dumneavoastra datoriile catre buget nu ar fi tot la nivelul salariului minim? Doar este contract de munca. Si da persoana aleasa ca administrator este de acord sa nu primeasca salariu pentru ca este direct implicata (sta pe scara cu noi si a facut cursurile de administrator condominiu prin 2007). Oricum va multumesc pentru raspuns.
O alegeti membru in Cex, de regula membrii cex nu primesc indemnizatie. Si atuncu.nu ii faceti cim.
Functia de administrator nu este obligatorie, listele de plata pot fi intocmite de opersoana care sa detina atestat de admin.
In lege membrii ex gestioneaza situatiile speciale, adica situatia de a nu avea admin! Nu scrie nicaieri ca situatia speciala trebuie finalizata!
Impozit pe venit
andregh
BUna ziua,
La o Asoc de Proprietari avem un angajat cu CIM , cu timp partial de munca avand fctia de fem de serviciu. Are functia de baza avand un salariu ... (vezi toată discuția)