Daca C.C. a decis ca termenul de 30 de zile sa treaca de la efectuarea referatului de catre persoana abilitata pana la efectuarea cercetarii disciplinare , cat trebuie sa treaca de la luarea la cunostinta a faptei de catre angajator la intocmirea raportului?
ok
in concluzie daca pana acuma cercetarea disciplinara se facea in maxim 3o de zile de la luarea la cunostiinta a faptei de catre angajator ,acuma angajatorul poate sa tergivizeze in intervalul de 6 luni.
Multumesc.
Cu referire la cele intrebate mai sus va supun atentiei un caz real:
Un angajat ,dupa ce firma prestatoare de servicii(oarecare) ,la care era angajat, pierde contractul cu beneficiarul ,refuza sa mai ramana la acesta firma si decide sa continue cu firma care preia contractul.
Fosta firma refuza sa accepte demisia acestuia,fara preaviz, si ii suspenda contractul pentru efectuarea cercetarii disciplinare.
Aceasta cercetare are loc dupa 60 de zile de la momentul cand angajatul a anuntat demisia fara preaviz.
in final fostul angajator ii comunica acestuia ca s-a reziliat contractul cu art 61.lit.a(culpa angajatului) si in nota de lichidare ii trece perioada cat a avut contractul suspendat pentru cercetare disciplinara ca zile de absenta 42,43 de zile.
Sesizat I.T.M. -ul, de catre fostul angajat, nu vede nimic incorect.
Va rog daca se poate o pinie separata!
incalcarea unui paragraf di Contractul de Munca ,adica neplata salariului la timp.
Dar mai intersant este cum perioada pe care -ti suspenda contractul de munca este trecuta ca absente nemotivate avand in vedere ca el decide cand se face cercetarea disciplinara si nu angajatul.