Buna zia. As dori o informazioni. Bunica mea impreuna cu mine nepoata am facut taxa de sucesiune dupa moartea bunicului dupa 25 ani. Bunica vrea sa imi lase mie parte ei, pentru ca mama mea a muri si ea acum 25 ani si am ramas eu si fratele meu cu ea. Bunica a avut 2 fete, mama mea care a muri si alta fata plecata din Tara de 40 ani. C'è acte trebuie sa facem ca sa nu I ramana appartamentul bunicii dupa moartea ei matusii. Eu am 46 ani si ma ocup de bunica pt ca are o pensie mica de 400 lei. Matusa mea nu a venit nici la imormantarea tatalui nici a mamei si tatalui meu. Nu a participat la mimic de 40 ani. Si acum are pretentie la apartament. Cum putem sa facem? Multumesc
Buna seara.multumesc pt raspuns. As vrea sa stiu daca bunica imi face act de cumparare pentru partea ei, dupa moartea bunici c'è acte trebuie sa fac ca sa raman unic propietar. Sau acum cit mai este in viata? Multumesc
Buna ziua.da am inteles ca trebuie sa imi vinda parte ei, dar nu stim cum sa facem cu parte matusi mele care are dreptul si ea la o parte, si è plecata De 40 ani. Noi vrem sa facem actul in regula acum cit mai traieste bunica ca e batrina. Nu vreau ca dupa moartea bunici sa apara ea si sa ai a pretentie.pt ca taxa de sucesiune zice ca are dreptul la o parte dupa bunicul.bunul de fapt este un appartament cu 2 camere care dupa revolutie l am platit eu cu bunica dar nu am facut taxa de sucesiune. Am facut o acum dupa 25 ani. V as ruga sa imi spuneti cum sa facem acum dupa taxa,, ca sa raman eu unic propietar, sa nu am incurcaturi cu matusi, care vrea partea ei dar find plecata din tara. Multumesc mult
Mie imi pare ca, daca tot o ingrijiti, se potriveste un contract de intretinere. Pentru asta insa trebuie sa aveti dovezi serioase ale intretinerii, scrise, ca sa combateti o eventuala actiune a matusii. Nu e diferenta fata de o vanzare care, daca nu platiti pretul, se poate desfiinta total sau partial.
Succesiune
tudor_nineta
bunica decedata martie 2010
2 copii decedati in 1987
de la copii eu de la fata
varu de la baiat
sucesiune deschisa dar neterminata pentrru ca nu am titlul ... (vezi toată discuția)