Elisa08 a scris:
Buna ziua,si va multumesc pt raspunsuri. Eu in termeni de lege nu ma pricep, c'è inseamna iesire di partaj? Noi avem deja taxa de sucesiune cu cotele, dar problema e ca matusi asteapta moartea bunici, si nu stiu daca unica soluzione è sa o despagubesc pt partea ei, pt ca ea nu ne despagubeste pe noi. Bunica acum imi face mie contract de vinzare cumparare pt partea ei, si ramane, partea matusi care este 7000euro din un total de 40.000e costul unui appartament de 2 camere. Deci unica soluzione este sa i dau bani eu, dar cum pot sa fac, ca ea e plecata De 40 ani si nu am nici o siguranza. Daca nu I dau bani, nu raman eu singura propietara? Pt mine appartamentul bunici este important pt fapt afectiv, parinti mei au decedat in etate tanara, si am fost crescuta de bunica. Acolo m am nascut si crescut, si nu vrea sa am incurcaturi cu matusa,care sigur vrea partea ei. Va multumesc mult.
Certificatul de moștenitor este actul de proprietate al dvs, al bunicii și al mătușii pentru cota fiecăruia.
Faptul că bunica va transmite cota ei nu inseamna ca sunteti unicul proprietar al apartamentului.
Este și va rămâne și mătușa.
Indiviziune înseamnă că un imobil este deținut în proprietate de mai multe persoane. Fiecare are o parte/o cota/un procent din imobil, dar fizic și concret nu se poate stabili unde e cora fiecăruia.
De exemplu, bunica are 5/8. Acești 5/8 nu stiti daca înseamnă jumate de baie, sufrageria și holul.
Sunt 5/8 din tot apartamentul.
Ieșirea din indiviziune sau partajul înseamnă stabilirea fizică ă părții fiecăruia.
In practica, de regulă unul primește tot imobilul cu obligația de a achita celuilalt coproprietar contravaloarea părții sale.
Evident, nu o sa dati cu creta o linie on apartament. E cam imposibil să îl împărțiți fizic.
Dacă vrei sa ii dati bani mătușii dar nu o găsiți, cu atât mai rau pentru dvs. Nu, nu veti deveni automat unic proprietar.