avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica vrea să îmi lase mie bunurile, dar mai are o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica vrea să îmi lase mie bunurile, dar mai are o fiică în viață. Ce act putem face?

Buna zia. As dori o informazioni. Bunica mea impreuna cu mine nepoata am facut taxa de sucesiune dupa moartea bunicului dupa 25 ani. Bunica vrea sa imi lase mie parte ei, pentru ca mama mea a muri si ea acum 25 ani si am ramas eu si fratele meu cu ea. Bunica a avut 2 fete, mama mea care a muri si alta fata plecata din Tara de 40 ani. C'è acte trebuie sa facem ca sa nu I ramana appartamentul bunicii dupa moartea ei matusii. Eu am 46 ani si ma ocup de bunica pt ca are o pensie mica de 400 lei. Matusa mea nu a venit nici la imormantarea tatalui nici a mamei si tatalui meu. Nu a participat la mimic de 40 ani. Si acum are pretentie la apartament. Cum putem sa facem? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:32, 25 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai mergeti la notar si faceti succesiunea. Cand are fiecare cota de succesiune, faceti tot la notar un contract de intretinere in care treceti ca va lasa (sau tot ce are). Poate se poate face un contract de intretinere si nestiind cotele de mostenire, dar asta numai un notar va poate spune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2018
GermanAlex, utilizator
Buna ziua.da am facut taxa de sucesiune dupa bunic si stim cite cote ne revin fiecare, bunica mea vrea sa imi vinda partea ei, dar nu stim cum sa facem cu partea matusi mele, care e plecata din tara de 40 ani si dupa moartea bunici are pretentie la partea ei sigur. Lui bunica i e frica ca dupa moartea ei sa nu ma lasa incurcata cu matusa, care de fapt de 40ani nu ha interessato de nimic . Nu stim cum sa facem, ca sa raman eu sigur propietar. Multumesc tuturor pt raspuns.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi oricum o sa va lase încurcată cu mătușa, pentru că bunica nu va poate transmite decât o cota din imobil.
După ce o veti dobândi, o sa rămâneți în continuare în indiviziune cu mătușa.
Cota mătușii ii revine de drept, in baza certificatului de moștenitor după bunic.
Singura soluție după ce bunica va transmite cota este să solicitați prin instanța ieșirea din indiviziune (partajul).
Buna ziua,si va multumesc pt raspunsuri. Eu in termeni de lege nu ma pricep, c'è inseamna iesire di partaj? Noi avem deja taxa de sucesiune cu cotele, dar problema e ca matusi asteapta moartea bunici, si nu stiu daca unica soluzione è sa o despagubesc pt partea ei, pt ca ea nu ne despagubeste pe noi. Bunica acum imi face mie contract de vinzare cumparare pt partea ei, si ramane, partea matusi care este 7000euro din un total de 40.000e costul unui appartament de 2 camere. Deci unica soluzione este sa i dau bani eu, dar cum pot sa fac, ca ea e plecata De 40 ani si nu am nici o siguranza. Daca nu I dau bani, nu raman eu singura propietara? Pt mine appartamentul bunici este important pt fapt afectiv, parinti mei au decedat in etate tanara, si am fost crescuta de bunica. Acolo m am nascut si crescut, si nu vrea sa am incurcaturi cu matusa,care sigur vrea partea ei. Va multumesc mult.
Buna ziua,si va multumesc pt raspunsuri. Eu in termeni de lege nu ma pricep, c'è inseamna iesire di partaj? Noi avem deja taxa de sucesiune cu cotele, dar problema e ca matusi asteapta moartea bunici, si nu stiu daca unica soluzione è sa o despagubesc pt partea ei, pt ca ea nu ne despagubeste pe noi. Bunica acum imi face mie contract de vinzare cumparare pt partea ei, si ramane, partea matusi care este 7000euro din un total de 40.000e costul unui appartament de 2 camere. Deci unica soluzione este sa i dau bani eu, dar cum pot sa fac, ca ea e plecata De 40 ani si nu am nici o siguranza. Daca nu I dau bani, nu raman eu singura propietara? Pt mine appartamentul bunici este important pt fapt afectiv, parinti mei au decedat in etate tanara, si am fost crescuta de bunica. Acolo m am nascut si crescut, si nu vrea sa am incurcaturi cu matusa,care sigur vrea partea ei. Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)
Succesiune tudor_nineta tudor_nineta bunica decedata martie 2010 2 copii decedati in 1987 de la copii eu de la fata varu de la baiat sucesiune deschisa dar neterminata pentrru ca nu am titlul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)