avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factura energie electrica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factura energie electrica

Buna ziua
Anul trecut mi s-a schimbat contractul ca persoana juridica. Au venit reprezentantii firmei de electricitate, mi-ai stricat gardul pe motiv ca nu mai au voie sa monteze contoarul pe proprietate, ca este un contoar "special" ce poate fi citit de la distanta, ca in fiecare luna voi plati exact cat consum si alte povesti de genul asta.
De atunci, de fiecare data cand vine factura, am senzatia ca citesc hieroglife pe pereti de piramida: o pagina jumatate de plusuri si minusuri, de tarife diverse (desi in contractul meu nu este stipulat decat unu), de energie activa, reactiva, reactiva capacitiva, prestatii, extragere, introducere, certificate verzi, etc. In plus, index-i trecuti pe factura sunt la destul de mare distanta de index-i aratati de contoar (asa cum ii pot citi eu deoarece pe contoar apar vreo 5-6 "ecrane" care doar banuiesc ce reprezinta). Am incercat sa introduc index-ul in aplicatia on-line dar nu-mi dau voie...
Ce variante am sa ajung sa inteleg si eu ce si cand mi se factureaza?

In plus, deoarece on-line gestionez cam 7 contracte ale membrilor familiei, am observat ca nu se prea tine cont de indexul trimis si se factureaza "din burta", intotdeauna in plus! Acest plus nu are la baza niciun istoric sau o apreciere cat de cat corecta. Rezulta plusuri de 50-300 lei pe factura! Fratele meu, de la o factura medie de 80 lei/lunar, in ultimele 3 luni a primit facturi de peste 300 lei. Are aproape 1000kw facturati in plus. Nu vreau sa ma gandesc ce inseamna la nivel de cateva milioane de abonati... Chiar este corect ca o societate sa faca asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 23 Februarie 2018
Lulica, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste ... alina_florea@yahoo.com alina_florea@yahoo.com Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: de 2 ani nu locuieste NIMENI in apartament, asociatia este instiintata de acest aspect. De asemenea am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! la primirea facturii de apă, firma ce se ocupă ... Dapix75 Dapix75 Bună ziua! La primirea facturii de apă, firma ce se ocupă cu distribuirea apei potabile de vreo 8-9 luni facturează coeficient de neinchidere de 4 mc ... (vezi toată discuția)
Oprire apa la tot blocul BX BX Datorita a doi datorinci din 50 care nu si-au achitat facturile la apa, asociatia a primit o notificare de la compania de apa ca vor opri apa in tot blocul ... (vezi toată discuția)